Unutulmaya yüz tutmuş Sanatları Tanıyorum Öğreniyorum isimli proje sergisi bu gün saat 10:00’da Borsa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleşti.
Sergiye, Anamur İlçe Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Anamur İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar, MHP Anamur Belediye Başkan Adayı ve 21. Dönem MHP Mersin Milletvekili Hidayet Kılınç, Animder Başkanı Abdullah Uysal, Kükürlüler Derneği başkanı Gülay Uysal, İmam hatip Platform Başkanı Yusuf Çoban, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Sergide, Naht Sanatçısı Fehmi Çakılı’nın önderliğinde, öğrenciler tarafından icra edilen birbirinden güzel Naht eseri sergilendi.
Anamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nadi Öztürk programda yaptığı konuşmasında, tüm katılımcılara teşekkür ederek, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2018 yılı gençlik projeleri destek programı kapsamında okulumuzda “Unutulmaya Yüz Tutmuş Sanatlarını Tanıyorum Öğreniyorum” isimli projemizin sergisini gerçekleştirmekteyiz, hani bizim el emeği, göz nuru diye güzel bir deyimimiz var ya..! İşte adeta bu deyim bu Naht sanatı için söylemiştir. Çünkü o kadar ince bir iş ki; yapılan, ortaya çıkan ürünün her biri bir sanat eseri. Bu eserler bir sabrın, nezaketin, kısacası naifliğin bir sonucudur. inşallah bu tür projeler artarak çoğalır ve öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için iyi bir uğraş olur. Bu bağlamda ben bu kursa emek veren Naht öğretmenimiz, aynı zamanda Kültür Bakanlığı Sanatçılığı Unvanını da kazanan Fehmi Çakılı’ya , bu projemizin koordinatörü Okul Müdürü Yardımcımız Ümit Pekmez hocamıza ve emek veren bu güzelliklerin ortaya çıkmasına vesile olan sevgili öğrencilerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Dedi.
Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan da yaptığı konuşmasında, Böyle bir projede yer alarak, Unutmaya Yüz Tutmuş bu sanatlara emek vererek güzel eserlerin ortaya çıkmasını sağlayan öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.
Programda, projede yer alan öğrencilere Katılım Belgesi ve Plaket verildi.