24 Haziran erken seçimlerine sayılı günler kalmış, cumhurbaÅŸkanı adayları belli olmuÅŸ, milletvekili aday listeleri netleÅŸirken, ortalık fena karıştı. Bu karışıklıkta arada ezilip, gitmemek kıyıda, köÅŸede dolaÅŸmak, meydanın ortasına çıkmamaya özen göstermek lazım.
Geçelim…
Edebiyat, kültür ve sanat bir toplumun aynası gibidir. Sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler ülkelerin geliÅŸmiÅŸliÄŸi ile yakından ilgilidir. Bu açıdan geliÅŸmiÅŸ ülkelerde kültür, edebiyat ve sanata büyük önem verilir. Sanatçılar ve bilim adamları her bakımdan desteklenir.
2 Åžubat 2014 tarihinde 66 yaşında vefat eden 1983-2002 arasında k Mersin milletvekili ve bakan olarak görev yapan merhum RüÅŸtü Kazım Yücelen'nin anısını yaÅŸatmak ve geleceÄŸin kültür ve sanat elçilerine destek olmak amacıyla yarışmalar düzenleniyor. Yücelen Åžirketler Grubu adına, Mersin Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü tarafından gerçekleÅŸtirilen yarışmalarda anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öÄŸrencileri resim, ÅŸiir ve hikâye dalında yarışmaya katılıp dereceye girmeye çalışıyor. İlk üç dereceye giren öÄŸrencilere çeÅŸitli ödüller veriliyor.
12 Mayıs 2018 Cumartesi günü, RüÅŸtü Kazım Yücelen İlkokulu -Ortaokulunda düzenlenen program ile 5. Geleneksel Resim, Åžiir ve Öykü Yarışması ödülleri bir ÅŸenlik ve festival havasında dağıtıldı. Mavi Köprü Grubu konser verdi. Anamur Minikler Halk Oyunları Ekibi gösteriler sundu. Ödül alan veya sergilenmeye layık görülen eserler sergilendi.
Bu sene ana tema olarak “Hayalimizdeki Gelecek” seçilmiÅŸ. Resim, ÅŸiir ve öykü dalında belki ilk defa bir yarışmaya katılan öÄŸrenciler ödül alabilmenin heyecanını yaÅŸadılar. Gönlünden kopup geldiÄŸi ÅŸekilde hayalindeki geleceÄŸin resmini yapan, mısralara döken veya hikâyelere aktarmaya çalışan yaşı küçük, yürekleri kocaman gençleri anlatmaya kelimeler yetmez. Bu duyguyu, düÅŸünceyi ve heyecanı ancak yaÅŸamak lazım.
Anamur’un Çarıklar Mahallesindeki, RüÅŸtü Kazım Yücelen İlk ve Ortaokulu’nda bu sene beÅŸincisi düzenlenen ödül törenlerine rahmetli Yücelenin ailesi ve seçkin bir davetli topluluÄŸu katılarak, bir kere daha geleceÄŸin genç ressam, yazar ve ÅŸairlerinin heyecanına ÅŸahit oldular.
Anamur RüÅŸtü Kazım Yücelen İlkokul - Ortaokulu’nda 5'incisi gerçekleÅŸtirilen törende konuÅŸan Yücelen Grup Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Dr. Ali Yücelen, her sene çocukların da katkılarıyla yarışmanın geliÅŸtiÄŸini söyledi. Yücelen, "Her adımda âcizane rahmetli babamızın anısını yaÅŸatma gayretinin yanı sıra çocuklarımızın da gelecekte yaÅŸayacağı Mersin’e katkı saÄŸlama çabamızı sürdürüyoruz. Çocukların yazdıkları satırları, çizdikleri resimleri görünce ne kadar doÄŸru bir iÅŸ yaptığımızı bir kez daha anladık. Çocuklarımızın resim, ÅŸiir, öykü gibi sanat dallarında eser ortaya koyup, kendilerini ifade etmelerini ve yeteneklerini keÅŸfetmelerini istiyoruz. Yarışma vesilesiyle onları teÅŸvik edebilirsek ve gelecek yıllarda memleketimizden sanatçılar yetiÅŸmesine katkıda bulunabilirsek bu bizler için en büyük kazanç ve gurur kaynağı olacaktır. Bir ülke ne kadar bilim adamı ve sanatçı yetiÅŸtirirse, o kadar kalkınır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Resim, ÅŸiir ve öykü dallarında, anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öÄŸrencilerinin, ’Hayalimizdeki Gelecek’ konulu eserlerini deÄŸerlendiren jürinin verdiÄŸi puanlara göre, yarışmada dereceye girenlere bisiklet, dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar ve cep telefonu hediye edildi.
RESİM ANA SINIFI
BİRİNCİ - Nisra DoÄŸan - Anamur - Özel GümüÅŸ Koleji İlkokulu
İKİNCİ - Veli Gün - Anamur - Özel GümüÅŸ Koleji İlkokulu
RESİM İLKOKUL
BİRİNCİ - Mustafa Milli - Tarsus - Özel Tarsus Sev İlkokulu
İKİNCİ - Ata Toplu - Anamur - Özel GümüÅŸ Koleji İlkokulu
RESİM ORTAOKUL
BİRİNCİ - Fatma Gülgeç - Mezitli Tepeköy Ortaokulu
İKİNCİ - Zeynep Gingeç - Mezitli Tepeköy Ortaoklu
ÜÇÜNCÜ – Derya Bekar - Anamur – VB Atatürk Ortaokulu
ŞİİR ORTAOKUL
BİRİNCİ - Walaa Ahammad – Mezitli ViranÅŸehir 75.Yıl Okulu
İKİNCİ - Zeynep Zahide Yıldız Anamur – Kalınören Okulu
ÜÇÜNCÜ – Erva Deniz Karakış Mezitli ViranÅŸehir 75.Yıl Okulu
ŞİİR LİSE
BİRİNCİ - M. Furkan ÅžaÅŸma – Karaman Larende Anadolu Lisesi
İKİNCİ - Öykü Rana Yılmaz – Anamur – Anamur Fen Lisesi
ÜÇÜNCÜ- Nejla Uslu- Anamur –Anamur Anadolu Lisesi
ÖYKÜ ORTAOKUL
BİRİNCİ - Berat Şenpire Aydıncık- Aydıncık Ortaokulu
İKİNCİ - Kazanan yok
ÜÇÜNCÜ- Kazanan yok
ÖYKÜ LİSE
BİRİNCİ - İlayda Duru- Anamur- Anamur Anadolu Lisesi
İKİNCİ - Özlem AÄŸlamış- Anamur –Anamur Anadolu Lisesi
ÜÇÜNCÜ- Ali Rıza Sarı- Anamur –Anamur Anadolu Lisesi
Çevremizde böyle sosyal ve kültürel, sanat etkinliklerinin düzenlenmesi, desteklenmesi, çocuklarımızın ve gençlerin önünü açacak, yeni yazarlar, ÅŸairler, ressamlar ve sanatçıların yetiÅŸmesine katkı saÄŸlayacaktır. Bu vesile ile dereceye girmiÅŸ olsun veya olmasın yarışmaya katılan gençlerimizi ve ailelerini kutlarız. Ayrıca geleceÄŸin kültür ve sanat elçilerine, yazar, ÅŸair, ressam ve mühendislerine desteklerinden dolayı Yücelen ailesine teÅŸekkür ederiz.
HoÅŸça kalın.
|