"Anamur’da Engelleri Birlikte Aşıyoruz Mesajı”

GÜNCEL - 11-05-2026 15:01

Anamur Engelliler Derneği tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen programda, özel bireylerin hazırladığı gösteriler ve okunan şiirler izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

 

Anamur Şehit Atanur Bal Pazar Yerinde gerçekleştirilen programa, Anamur Kaymakamı Kemal Duru, Garnizon Komutanı Albay Serhat Güngör,Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Özdoğan, Ak Parti Anamur İlçe Başkanı Burak Bulut, MHP Anamur İlçe Başkanı Av. Mehmet Yayla, İyi Parti namur İlçe Bşkanı Ethem Ziya Alıçlı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinlik kapsamında öğrenciler ve özel bireyler tarafından hazırlanan halk oyunları, müzikli gösteriler ve çeşitli sahne performansları katılımcılardan büyük alkış aldı.

Programda Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından “Bir başkadır benim memleketim” şarkısı eşliğinde bölge bölge Türkiye haritası oluşturularak bayraklarla donatılması ve protokol üyelerinin de sahneye davet edilmesi ile duygu dolu anlar yaşandı.

 

Etkinlikte konuşan protokol üyeleri, engelli bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, sosyal yaşamda daha fazla yer almalarının önemine dikkat çekti. Konuşmalarda, engellerin sevgi, anlayış, empati ve dayanışma ile aşılabileceği vurgulandı.

 

Program sonunda etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere, ailelere ve Anamur Engelliler Derneği yönetimine teşekkür edildi. Katılımcılar, özel bireylerle hatıra fotoğrafı çektirerek program alanından ayrıldı.

Günün Diğer Haberleri