Anamur'da, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü, Anamur Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Anamur Belediyesi iş birliğinde düzenlenen etkinliklerle görkemli bir şekilde kutlandı.
Kent merkezinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün ardından Çavuşpınarı Parkı’nda devam eden programda, kent protokolünün yanı sıra çok sayıda kadın üretici yer aldı.
Programın açılışında konuşan Anamur Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Kalaycı, ikinci kez düzenlenen kutlama programına gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kalaycı, “Anamur Kent Konseyi olarak kurumlarla iş birliği ve uyum içinde düzenlediğimiz bu etkinlik, üretici kadınların sivil toplumda daha fazla temsil edilmesini sağlıyor. Kadın emeğinin görünür olmasını önemsiyoruz.” dedi.
Etkinliklere katılan Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz ise Kent Konseyi’ne teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“Evlerimizde, tarlalarımızda, seralarımızda yoğun emek harcayan; ilçemizin bereketinin sembolü üretici kadınlarımızın 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü unutmayan Anamur Kent Konseyi’ne teşekkür ediyorum. Muzun başkenti olan ilçemizde, tarımsal üretimin her aşamasında kadınlarımızın alın teri ve emeği var. Kadınlarımız erkeklerden daha çalışkan, daha üretken. Bu nedenle üretici kadınlarımıza sahip çıkan, farkındalık oluşturan ve onları sivil topluma dahil eden bu etkinliği çok değerli buluyorum. Üretimin içinde yer alan tüm kadınlarımızın gününü kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Anamur Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen programa; Anamur Kaymakamı Kemal Duru, Garnizon Komutanı Albay Serhan Güngör, Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Kent Konseyi Başkanı Kamil Körhasanoğulları, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Özdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Diyaddin Özer, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, üretici kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


























