Anamur Belediye Başkanlığı tarafından tadilat çalışmaları tamamlanan şehir stadyumu hizmete açıldı.

GÜNCEL - 08-01-2024 10:44 582 kez okundu.

Anamur Belediye Başkanlığı tarafından tadilat çalışmaları tamamlanan şehir stadyumu hizmete açıldı.
Advert

Anamur Belediye Başkanlığı tarafından tadilat çalışmaları tamamlanan şehir stadyumu hizmete açıldı.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın girişimleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçici olarak Anamur Belediyesine tahsis edilen şehir stadyumu gerçekleştirilen tadilat çalışmalarının ardından hizmete açıldı.

Spor Toto Başkanlığı’ndan temin edilen 16.500.000 TL hibe ile baştan sona yenilenen şehir stadyumunun ismi Belediye Meclisi’nde alınan kararla  Atatürk Şehir Stadı olarak değiştirildi.

Açılış programında konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Stadyumun eski halinin ilçeye yakışmadığını belirten Başkan Kılınç: “ Daha önce yağan ilk yağmurlarla bataklığa dönüşen stadyumumuzun ilçemize yakışmadığını düşünerek tadilat çalışmaları için girişimde bulunduk. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Spor Toto Başkanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda stadımızı belediyemize tahsis ettirerek tadilat çalışmaları başlattık. Spor Toto Başkanlığımız tarafından belediyemize tahsis edilen 16.500.000 TL’lik hibe ile stadyumumuzu baştan sona yeniledik. Yenileme çalışmaları kapsamında yeni çevre duvarı, 500 kişilik misafir takım tribünü ve bu tribüne özel tuvalet-lavabo daha önce bulunmayan 5 metrelik, 5 kulvarlı tartan pist yapılması drenaj sistemi ve rulo çim serilmesi, çevre güvenlik telinin yenilenmesi, şeref tribününün yenilenmesi ve buraya lavabo ile dinlenme odası yapılması, 4 adet profesyonel aydınlatma sisteminin yapılması, otomatik sulama sistemi ve futbolcuların soyunma odalarında tadilat işlemleri gerçekleştirildi. Baştan sona yenilediğimiz stadyumumuza Anamur Belediye Meclisi’nde oy birliği ile karar alarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini verdik. Anamur Atatürk Şehir Stadı’nın ilçemize ve şehrimizin takımı Anamur Belediyespor’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Stadımızın tadilatında desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımıza, Spor Toto Başkanımıza, İl Gençlik ve Spor Müdürümüze, İlçe Kaymakamımıza ve tüm kurumlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın selamını Anamur'a getirerek, Anamur'un sporla ilgili diğer taleplerinin de karşılanacağını söyledi.
 

Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Anamur Belediyesi ile Spor Toto arasında 08 Temmuz 2022 tarihinde yapılan protokolle, bir yılda KDV dahil 20 milyon lira bir harcama ile stadyumun tamamlandığını belirtti. Bozdemir burada sportif faaliyet alanı haline getireceklerini belirterek, burada kapalı yüzme havuzu, gençlik merkezi yapmayı planladıklarının da müjdesini verdi.
 

Kurban kesimi ve dua edilmesi ile açılışı gerçekleştirilen açılış programına İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, İlçe Emniyet Müdürü Hanifi Umar, Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkan Yardımcısı Mithat Ertaş, Adana 5 Ocak Spor Kulübü Başkanı Kazım Bozan, Mersin Gençlik ve Spor Müdürü Ökkeş Demir, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet Yayla, Ak Parti İlçe Başkanı Feyzi Yılmaz, KAÇEP Başkanı Meral Güğül, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Satar, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna, Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu, Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Meclis Üyeleri, vakıf ve sendika temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda Anamurlu katıldı.

1Anamur Belediye Başkanlığı tarafından tadilat çalışmaları tamamlanan şehir stadyumu hizmete açıldı.
2Anamur Belediye Başkanlığı tarafından tadilat çalışmaları tamamlanan şehir stadyumu hizmete açıldı.
3Anamur Belediye Başkanlığı tarafından tadilat çalışmaları tamamlanan şehir stadyumu hizmete açıldı.
4Anamur Belediye Başkanlığı tarafından tadilat çalışmaları tamamlanan şehir stadyumu hizmete açıldı.
5Anamur Belediye Başkanlığı tarafından tadilat çalışmaları tamamlanan şehir stadyumu hizmete açıldı.
6Anamur Belediye Başkanlığı tarafından tadilat çalışmaları tamamlanan şehir stadyumu hizmete açıldı.
7Anamur Belediye Başkanlığı tarafından tadilat çalışmaları tamamlanan şehir stadyumu hizmete açıldı.
8Anamur Belediye Başkanlığı tarafından tadilat çalışmaları tamamlanan şehir stadyumu hizmete açıldı.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Anamur Orman İşletme Müdürlüğü Çam Kese Böceği ile Biyolojik Mücadele Başlattı..

Anamur Orman İşletme Müdürlüğü Çam Kese Böceği ile Biyolojik Mücadele Başlattı..

24-04-2024 - GÜNCEL

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz;

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz; "Çocuklarımız Geleceğimizin Teminatıdır"

23-04-2024 - GÜNCEL