Anamur Belediyesi 40 yıllık çileyi sona erdiriyor..

GÜNCEL - 16-12-2022 23:34 1675 kez okundu.

Anamur Belediyesi 40 yıllık çileyi sona erdiriyor..
Advert

İlçenin en uzak kırsal mahallelerinden birisi olan Güngören Mahallesi'nde ikamet eden Arif Haber'in yaklaşık 40 yıldır evine 1 kilometre patika yoldan yürüyerek ulaştığı haberini alan Anamur Belediyesi Haber'in çilesine son vermek için harekete geçti.

Belediye Başkanı Hidayet Kılınç'ın talimatı ile Güngören Mahallesi'ne ulaştırılan belediyeye ait iş makineleri yol yapım çalışmalarına başladı.
Yaşadığı bölgede yol çalışmalarının en son 1980'li yılların başında yapıldığını ifade eden Haber, 40 yıldır evine ulaşmak için 1 kilometrelik patikayı kullandığını belirtti.
40 yıl boyunca evinin ihtiyaçlarını sırtında taşıyarak ulaştırdığını söyleyen Haber: "Bu bölgede yol çalışmaları en son 1980'li yıllarda yapıldı. Benim evim yoldan 1 kilometre uzakta kalıyor, hangi kuruma gittiysek bu işi üstlenmedi. Sağolsun Belediye Başkanımız Hidayet Kılınç durumu öğrenir öğrenmez iş makinelerini göndererek yol yapımı için talimat vermiş. 40 yıllık çilemizi sona erdiren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yol çalışmalarının yapılması talimatını veren Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: "2022 yılında hala vatandaşımızın evine patika yoldan ulaşıyor olması, evinin erzağından hayvanlarının yemine kadar sırtında taşıyor olması kabul edilebilir bir durum değildi. Vatandaşımızın bu mağduriyetini öğrendiğimizde ekiplerimize yolun hemen açılması talimatını verdim. Ekiplerimiz evin  sarp bir bölgede olması nedeniyle yol çalışmasında zorlanacağımızı söyledi. Bizde kendilerine ya bu yolu açacağız yada vatandaşımıza yolu sokağı olan bir ev yapacağız dedim. Şu anda çalışmaları başlattık. Kısa süre içerisinde yol yapımını tamamlayarak vatandaşımızı çektiği çileden kurtaracağız" dedi.

1Anamur Belediyesi 40 yıllık çileyi sona erdiriyor
2Anamur Belediyesi 40 yıllık çileyi sona erdiriyor
3Anamur Belediyesi 40 yıllık çileyi sona erdiriyor
4Anamur Belediyesi 40 yıllık çileyi sona erdiriyor
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Dünya Yetimler Günü Dolayısıyla Kaymakam Bozdemir İftar Yemeği Verdi..

Dünya Yetimler Günü Dolayısıyla Kaymakam Bozdemir İftar Yemeği Verdi..

26-03-2024 - GÜNCEL

 Ünlüselek Ailesinden Gazetecilere İftar Yemeği..

Ünlüselek Ailesinden Gazetecilere İftar Yemeği..

25-03-2024 - GÜNCEL