Anamur Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi...

GÜNCEL - 02-05-2024 14:43 833 kez okundu.

Anamur Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi...
Advert

02 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 10:00’da belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Meclis Üyeleri, Belediye birim müdürleri ve Vatandaşlar katıldı. Yapılan yoklamanın ardından başlatılan meclis toplantısında gündem maddeleri görüşüldü.

Anamur Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’nin yenilendiği belediye meclisinde Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Başkan Yardımcıları Seyfettin Angay, Necdet Ünal ve Mahmut Kara, birim müdürleri Fadime Güngör ve Duran Akça Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti asil üyeliğine seçildi.

Dilek ve temenniler bölümünde belediye meclisine geçmiş dönemde yapılan çalışmalar ve belediyenin mali bütçesi ile ilgili bilgi veren Başkan Deniz, bundan sonraki toplantılarda da belediyenin mali durumu ile ilgili meclisin bilgilendirileceğini belirtti. Anamur Belediyesi’nde öncelikli olan konunun mali disiplin ve personel disiplini olduğunu vurgulayan Başkan

Durmuş Deniz Muhalefet Meclis Üyelerinden Gelen İşten Çıkartmalarla İlgili Sorulara Cevap Verdi.

Anamur Belediyesi’nin ihtiyacından fazla personeli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Durmuş Deniz bu durumun sürdürülebilir bir personel yönetimi olmadığını belirtti. "Göreve başladığımızda ikinci gün birimlerimizi ziyaret ettim. Birimlerdeki ayakta insan kalabalığını görünce müdür arkadaşlara vatandaşımızın bekletilmemesi ve işlerinin biran önce yapılması talimatını verdim. Ancak daha sonradan bu birimlerdeki kalabalığın vatandaştan değil personelden kaynaklandığını öğrendim. Bazı birimlerimizde o kadar çok personel vardı ki; bu arkadaşlar oturacak masa sandalye bulamadığı için ayakta beklemek zorunda kalıyorlardı. Burası kimsenin oturduğu yerden maaş alacağı bir yer değil. Evet bazı çalışanlarımızın iş akdini sonlandırmak zorunda kaldık. Çünkü bu çalışanları incelediğimizde tamamının en az 20 gün olmak üzere 3 ay işe gelmeyen personel olduğunu tespit ettik. Belediyemizin girişinde bulunan yüz tanıma sistemine giriş, çıkış kaydı yaptırmayan ama özellikle seçim döneminde sosyal medya hesaplarında sokak sokak bugün buradaydık bugün şuradaydık şeklinde paylaşımlar yaptıklarını gördük. Yani arkadaşlarımız işe gelmek yerine mahallelerde siyasi çalışmalara gitmişler. Bizde işlerine son vermek zorunda kaldık.

 

Bizim Dönemimizde Siyasi Gerekçelerle Anamur Belediyesi’ne asla işe alım gerçekleşmeyecek."

 

Belediyenin istihdam alanı olmadığını belirten Belediye Başkanı Deniz; "Kendi dönemimde Anamur Belediyesi’ne siyasi gerekçelerle asla işe alım yapmayacağız. Şu anda sahilde bulunan parklarda, 82 Sosyal Tesisleri’nde ve Pullu Tabiat Parkı’nda vatandaşlarımızın düşük maliyetlerle sosyal ihtiyaçlarını giderebilecekleri kafeteryalar, restaurantlar açacağız. Şu anda belediyenin içerisinde bulunan ve ihtiyaç duyulmayan birçok arkadaşımızı da buralarda görevlendireceğiz. Bu çalışanlarımız oralarda eğer görevlerini layıkı ile yerine getirirlerse işlerini yapmaya devam edecekler. Ancak orada da ihtiyaca cevap veremezlerse elbette yeniden değerlendirmek durumumuz olacaktır.

Bu dönemde sadece özel kalem müdürlüğünde bulunan yakın çalışma ekibimin belediyeye alımını yapacağım. Bunun dışında bu bize oy verdi yada gelecek dönemde oy verir düşüncesi ile kimseyi işe alıp boşuna maaş ödemeyeceğim. Üzerinizdeki siyasi baskıyı, partilerinizin sizlere olan sitemini anlayabiliyorum ama sonuçta meclis üyelerimizin çoğunluğu iş adamı. Anamur Belediyesi’nde uygulanan personel politikasını kendi iş yerlerinizde uygulamayacağınızı sizlerde biliyorsunuz” dedi.

 

Belediye bütçesinde en büyük gider kaleminin personel maliyeti olduğunu belirten Başkan Deniz; “Anamur Belediyesi’nin birinci gider kalemi personel maliyeti. Oysa birinci gider kalemimizin Fen İşleri Müdürlüğü olması gerekirdi. O kadar fazla personelimiz var ki belediyemizin bütçesi bu yükü kaldırabilecek durumda değil. Dolayısı ile bu konuda yapacağımız tüm çalışmalar siyasi gerekçelerle değil tamamen belediyemizin bütçesini doğru yönetme ile ilgili olacaktır.

 

 

"Planlama Yapılmadan Hizmet Üretmek Çok Maliyetli"

 

Anamur Belediyesi’nde planlı çalışma yapılmadığını söyleyen Başkan Deniz, geçmiş dönemde yapılan kötü uygulamalarla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Plansız ve programsız hizmet yapmaya çalışmanın maliyeti çok arttırdığını ifade eden Belediye Başkanı Durmuş Deniz; “ Özellikle seçim döneminde çok yüksek meblağlarda akaryakıt ve yedek parça gideri oluşmuş. Bu şundan kaynaklanıyor, Lale mahallesine greyder gönderilmiş, greyder 2-3 gün çalışıp Anamur’a geriye dönmüş 3 gün sonra bu sefer Karaağa Mahallesi’ne greyder gönderilmiş. Bunun gibi sürekli gidip gelmeler yüzünden gereksiz zaman ve akaryakıt gideri oluşmuş. Akaryakıt sistemin takibi de eksik yapılmış. Örneğin bir kamyon yada iş makinesi 15-20 litre yakıt almak için defalarca petrole gitmiş. Bugün bir kamyonun petrole gidip gelmesi için zaten 10-15 litre yakıt harcaması gerekir, bu konuyu da bir disiplin altına alacağız. Bunun yanında sadece mart ayında 2.5 Milyon TL yedek parça gideri oluşmuş. Araçlarımızın bakım ve tamiri zamanında yapılmamış ya da esnafımız haklı olarak ne zaman para alacağını bilmediği için 1 liralık ürüne 2 lira yazmış. Bu maliyeti de ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

 

Başkan Deniz; “Önceki Dönem Belediye Başkanımıza Teşekkür Ediyorum”

 

2019-2024 hizmet dönemine ait çalışmalardan, hibe araçlar nedeniyle Hidayet Kılınç’a teşekkür eden Başkan Deniz; “Her ne kadar belediyenin mali disiplininin ve personel yönetiminin sağlanamadığını tespit etmiş olsak da önceki dönem Belediye Başkanımız Hidayet Kılınç’a ilçemize kazandırdığı hizmetler ve özellikle belediyemize kazandırdığı hibe araçlar nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Deniz,  4 Haziran 2024 tarihinde yeniden toplanmak üzere belediye meclis toplantısını sonlandırdı.

1Anamur Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi...
2Anamur Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi...
3Anamur Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi...
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ziraat Odası Başkanı GÜMÜŞ'ten Çiftçiler Günü Programı Hakkında Açıklama..

Ziraat Odası Başkanı GÜMÜŞ'ten Çiftçiler Günü Programı Hakkında Açıklama..

16-05-2024 - GÜNCEL

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası Dolayısıyla Kaymakam BOZDEMİR Hastaneyi Ziyaret Etti..

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası Dolayısıyla Kaymakam BOZDEMİR Hastaneyi Ziyaret Etti..

16-05-2024 - GÜNCEL