Anamur’da Doğalgaz Kullanıma Açıldı..

GÜNCEL - 05-12-2023 11:02 1112 kez okundu.

Anamur’da Doğalgaz Kullanıma Açıldı..
Advert

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç'ın girişimleri ile ilçeye kazandırılan doğal olarak alma töreni ile gösterinin kullanılması sağlandı.

Kalınören mahallesi Lütfü Özdemir adrese kurulan Doğalgaz depolama istasyonunda yapılan programa, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, AKSA Doğalgaz Dağıtım şirketi Bölge Müdürümüz Tufan Duman , Emniyet Müdürü Hanifi Umar, ilçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kadir Dölek, Ak Parti İlçe Başkanı M.Feyzullah Yılmaz, MHP Anamur İlçe Başkanı Mehmet Yayla, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Satar, Belediye Başkan yardımcıları, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve katılanlar katıldı.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç'ın vizyon projelerinden birisi olarak adlandırdığı ilçeye doğalgaz taşıma projesi kapsamında ilk doğalgaz girişi gerçekleştirildi. Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir ve AKSA Doğalgaz Bölge Müdürü Tufan Duman doğalgaz bağlantısının yapıldığı Mesure-Latif Özdemir çiftinin evinde konuk olarak sıcak olarak başlatıldı. Doğalgaz bağlantısının başlatıldığı ilk ev sahibi olmayı sağlayan gevşemeyi yapan Mesure-Latif Özdemir çifti Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç'a teşekkür etti. AKSA Doğalgaz Bölge Müdürü Tufan: “5 ay önce depolama tesisimizi gerçekleştirmeyi atarken kısa süre içerisinde doğal üretimin sunulduğunu belirtmiştik. Ekip ilişkilerinin hızla devam ettiği bugünlerde ilk iletimin gerçekleştirildiği evde doğalgaz bağlantısı başlatıldı. Başta Belediye Başkanımız Hidayet Kılınç olmak üzere tüm kurum ve üyelerimize ve ekip üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Kılınç: “Doğalgazı Siyasi Malzeme Haline Getirmeye Çalışanları Haksız Çıkarttığımız İçin Memnuniyet Duyuyorum”

Doğalgaz depolama tesisinde gerçekleştirilen devreye alma töreninde konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, doğalgaz çalışmaları üzerinden siyasi polemik üretenleri haksız çıkarttığımız için memnuniyet duyuyorum dedi. Anamur’a doğalgaz getirileceğine kimsenin inanmadığını belirten Başkan Kılınç; “ Vadettiğimizde kimsenin inanmadığı, ilk kazmayı vurduğumuzda seçim yatırımı yaptığımızı iddia edenleri, Anamur’a doğalgaz getiremezler diyenleri haksız çıkarttığımız için büyük bir memnuniyet duyuyor, 21. yüzyılın Anamur’una yakışan doğalgazın ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Doğalgaz projesinin hizmete açtıkları vizyon projelerinden birisi olduğunu belirten Başkan Kılınç: “Büyük projeler, kısa sürelerde hayata geçmiyor. Her ay yaptığımız Ankara ziyaretlerinin ilk gündem maddesi olan Anamur’a doğalgaz getirilmesi projesi için 3 yıldır yoğun bir bürokrasi trafiği yürütüyoruz. İlgili bakanlığımızda ve BOTAŞ Genel Müdürlüğünde sürdürdüğümüz bu bürokrasi trafiği sayesinde çok şükür bugün ilçemizi doğalgaz ile buluşturuyoruz. mayıs ayında başlattığımız iletim hattı döşeme işlemlerini şehir merkezimizde büyük oranda tamamladık. Şehir merkezimizde gerçekleştirilen doğalgaz abonelik işlemlerinin yanı sıra inşallah 2024 yılı içerisinde şehir merkezine yakın tüm mahallelerimizi doğalgazla buluşturacağız. Zahmetsiz rahmet olmaz anlayışı ile şehir merkezinde AKSA Doğalgaz firması tarafından gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle gösterdikleri sabır ve anlayıştan dolayı tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar esnasında Anamur Belediyesinin yol ağında olup bozulan yolların %80’ini tamir ettik. 10 gün içinde kalan kısmı da tamir ederek eski haline getireceğiz. Taşımayla ne kadar devam edecek diyenler içinde şunu açıklamak istiyorum. Arkamızda görünen tanka getirilen sıvı doğalgaz eksi 160 derece soğutularak 600’de 1 oranında sıkıştırılıyor. Bu tankın bir sefer doldurulması ile şu anda ki abone sayımıza 3 ay boyunca yetecek doğalgaz elde ediliyor. Dolayısı ile doğalgaz akışının kesintisiz olarak süreceğini bilmenizi isterim. Ayrıca BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan doğalgaz iletim borusu döşeme işlemi de şu anda hem Antalya’nın Serik ilçesinden hem de Mut ilçemizden hızla devam ediyor. Kısa süre içerisinde ilçemize ana borularla da doğalgaz gelmiş olacak. Bu konu üzerinden siyaset yapmak isteyenlerin başka konularla ilgilenmesini tavsiye ediyorum. Sözlerimi burada sonlandırırken ilçemizde doğalgaz getirilmesinde büyük emeği olan enerji ve tabi kaynaklar bakanımıza, BOTAŞ genel müdürümüze, AKSA Doğalgaz genel müdürümüze, bölge müdürümüze ve çalışanlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Fosil yakıtlar içerisinde çevreye en duyarlı ve en ekonomik yakıt olan doğalgazın ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, doğalgaz devreye alma programında bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İlçeye doğal gaz sağladığından dolayı kazandığı başarıyı dile getiren İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir: “İlçemize doğal olarak kazandırıldığında büyük katkıları bulunan Anamur Belediye Başkanımıza, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımıza, AKSA Doğalgaz'a ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum, doğallığın ilçemize ve faaliyetlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Protokolün buton basması ile doğal aktarımı ve tamamlanan mahallelerde evlerde yakılmaya başlandı.

 

1Anamur'da Doğalgaz Kullanımı Resmen Başladı..
2Anamur'da Doğalgaz Kullanımı Resmen Başladı..
3Anamur'da Doğalgaz Kullanımı Resmen Başladı..
4Anamur'da Doğalgaz Kullanımı Resmen Başladı..
5Anamur'da Doğalgaz Kullanımı Resmen Başladı..
6Anamur'da Doğalgaz Kullanımı Resmen Başladı..
7Anamur'da Doğalgaz Kullanımı Resmen Başladı..
8Anamur'da Doğalgaz Kullanımı Resmen Başladı..
9Anamur'da Doğalgaz Kullanımı Resmen Başladı..
10Anamur'da Doğalgaz Kullanımı Resmen Başladı..
11Anamur'da Doğalgaz Kullanımı Resmen Başladı..
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Anamur'da İş Makınası Kazası 1 Kişi Hayatını Kaybetti..

Anamur'da İş Makınası Kazası 1 Kişi Hayatını Kaybetti..

27-04-2024 - GÜNCEL

Anamur Orman İşletme Müdürlüğü Çam Kese Böceği ile Biyolojik Mücadele Başlattı..

Anamur Orman İşletme Müdürlüğü Çam Kese Böceği ile Biyolojik Mücadele Başlattı..

24-04-2024 - GÜNCEL