Anamurlu 93 Yaşındaki Gazi’ye Kaybolan Madalyası Tekrar Verildi..

GÜNCEL - 17-08-2022 17:11 1659 kez okundu.

Anamurlu 93 Yaşındaki Gazi’ye Kaybolan Madalyası Tekrar Verildi..
Advert

Mersin ili Anamur ilçesi Güneybahşiş mahallesinden Madalyası kaybolan Kore Gazisi Mustafa Madeni’ye (93) yeni madalyası Anamur Kaymakam Bozdemir, Tarafından Takdim Edildi.

Anamur Kaymakamlık makamında düzenlenen törenle Kore Gazisi Mustafa Madeni’ye madalyası Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk tarafından taktim edildi.

Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Gaziye diğer madalyayı ne kadar taşıdığını sordu. Yıllarca taşıdığını ifade eden Gaziye “inşallah bu madalyayı da öbürünü taşıdığın kadar taşırsın.” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk, Gazi Mustafa Madeni’nin 16 Eylül 1950 yılında İskenderun limanından hareket ederek, 04 Ekim de Pusan limanına indiklerini buradan da birkaç gün içerisinde hemen cepheye gönderildiklerini, bu savaşın en kanlı savaşlardan biri olduğunu ifade etti. Yumuk; ”28 Kasım’da savaşta 145 Şehit verdiğimiz savaştı. 145 kaybımız var bir kısmının daha naaşları bulunmadı.” Dedi. Madalya hakkında da bilgi veren Yumuk, bu madalyanın Kore hükümeti tarafından ömür boyu taşımaları için Gazilerimize bir bedel olarak, bir minnettarlık nişanı olarak gönderiliyor. Şu anda bizim derneğimizde 2500 civarında bu madalyalardan var. Gazilerimizin hiç biri bu madalyadan mahrum kalmasın kaybedenlere verin diyerek. Bizde Gazilerimize veriyoruz. Onların yıllar önce yaptıkları fedakarlığa bizde ahde vefa göstermeye çalışıyoruz. Diye konuştu. Anamur öğretmenevinde yenilen öğle yemeğinin ardından tören sona erdi.

 

1Anamurlu 93 Yaşındaki Gazi’ye Kaybolan Madalyası Tekrar Verildi.
2Anamurlu 93 Yaşındaki Gazi’ye Kaybolan Madalyası Tekrar Verildi.
3Anamurlu 93 Yaşındaki Gazi’ye Kaybolan Madalyası Tekrar Verildi.
4Anamurlu 93 Yaşındaki Gazi’ye Kaybolan Madalyası Tekrar Verildi.
5Anamurlu 93 Yaşındaki Gazi’ye Kaybolan Madalyası Tekrar Verildi.
6Anamurlu 93 Yaşındaki Gazi’ye Kaybolan Madalyası Tekrar Verildi.
7Anamurlu 93 Yaşındaki Gazi’ye Kaybolan Madalyası Tekrar Verildi.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz;

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz; "Çocuklarımız Geleceğimizin Teminatıdır"

23-04-2024 - GÜNCEL

Başkan Deniz Koltuğunu Devretti..

Başkan Deniz Koltuğunu Devretti..

22-04-2024 - GÜNCEL