Çevreci Gencin Örnek Davranışı Ödüllendirildi..

GÜNCEL - 26-08-2022 12:19 1029 kez okundu.

Çevreci Gencin Örnek Davranışı Ödüllendirildi..
Advert

Mersin’in Bozyazı ilçesine tatil için gelen öğrenci, sahilde çevre temizliği yaparak örnek bir davranış sergiledi. Öğrencinin örnek davranışı karşısında duyarsız kalmayan belediye başkanı öğrenciyi takdir ederek ödüllendirdi.

Ailesi ile birlikte yakınlarının yanına tatil için Bozyazı’ya gelen İzmir Kız Lisesi öğrencisi Mehlika Bilici, sahile atılan plastik, cam ve diğer atık malzemelerini toplayarak örnek bir davranış sergiledi.

Topladıklarını plastik poşetlere doldurarak almaları için Bozyazı Belediyesini arayan Bilici’nin örnek davranışı karşısında teşekkür eden belediye görevlileri durumu Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya’ya aksettirdi. Başkan Çetinkaya, Bilici ailesini arayarak kızlarının örnek davranışından dolayı kendilerini tebrik ederek, ‘belediye bir çay içmeye beklediğini’ söyledi. Belediyeye gelen Bilici ailesini makamında ağırlayan Başkan Çetinkaya, çevreye olan duyarlılığından nedeni ile Mehlika Bilici’ye teşekkür ederek plaket verdi.

Günümüzün en büyük sorunlarının başında çevre kirliliği ve küresel ısınma probleminin olduğunu belirten Çetinkaya, “Akdeniz bölgesinin ve ülkemizin en güzel yerlerinden Bozyazı. Bu güzellikleri korumalıyız. Bur da gençlerimize çok büyük görevler düşüyor. Gençlerimizin bu konulardaki duyarlılığı çok önemli. Çevre kirliliği ve küresel ısınmadan dolayı ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Bu konuda insanların duyarlı olması, bu konuda dikkatli olması gelecek nesiller için faydalı olacağını düşünüyorum. İnşallah bu sorunların bir çözümü bulunur. İnsanlarımızın çevre temizliği konusunda duyarlı olmaları ve gelecek nesillere güzel bir çevre bırakmalarını temenni ediyorum. Kızımızı bu duyarlı örnek davranışı nedeni ile kutluyorum” dedi.

Çevreci öğrenci Mehlika Bilici ise hayatının en güzel armağanını aldığını, bir ömür boyu saklayacağını ifade ederek, “Başkanımıza nazik davranışından dolayı teşekkür ederim. Çevreye karşı tüm insanlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Doğal güzelliklerimizi kirletmemeye gayret edelim ki biz gelecek nesillerde güzel doğal bir çevrede yaşama imkanı bulalım. Ömrüm boyunca saklayacağım, anacağım bir anım oldu. Başkanıma teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Anamur Orman İşletme Müdürlüğü Çam Kese Böceği ile Biyolojik Mücadele Başlattı..

Anamur Orman İşletme Müdürlüğü Çam Kese Böceği ile Biyolojik Mücadele Başlattı..

24-04-2024 - GÜNCEL

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz;

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz; "Çocuklarımız Geleceğimizin Teminatıdır"

23-04-2024 - GÜNCEL