CHP Anamur İlçe Başkanlığı Partisinin Kuruluş Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladı..

SİYASET - 10-09-2022 09:07 1603 kez okundu.

CHP Anamur İlçe Başkanlığı Partisinin Kuruluş Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladı..
Advert

CHP Anamur İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisinin 99. Kuruluş Yıl dönümü dolayısıyla Çelenk töreni ve kutlama programı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisinin Kuruluşunun 99. Yıl dönümü dolayısıyla Anamur İlçe Başkanlığı, Anamur Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda CHP Anamur İlçe Başkanı Durmuş Deniz günü anlamını belirten konuşmayı yaptı.

Deniz, konuşmasında,” Bugün, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisinin 99’uncu kuruluş yıl dönümünü ve 9 Eylül 1922 de İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümünü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz.

 

Bildiğiniz gibi 9 Eylül tarihinin önemli bir diğer özelliği de  9 Eylül 1922’de Şanlı Türk Ordusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde silah arkadaşları ile birlikte Yunan askerlerini  denize dökerek  İzmir’i  tam anlamıyla düşman işgalinden kurtarmıştır.

 

Milletimiz Kurtuluş Savaşı sonrası yeni bir yönetim şekliyle tanıştı.

Ülkenin ilk siyasi partisi ise Milli Mücadele'nin önderi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu.

 

Atatürk tarafından "Halk Fırkası" adıyla kurulan partinin adının başına 1924'te "Cumhuriyet" sözcüğü eklendi. 1935'teki dördüncü kurultayda ise bugünkü "Cumhuriyet Halk Partisi" adı benimsendi.

 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk,  “Benim iki büyük eserim vardır; birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” diyerek aslında Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyet Halk Partisini bizlere emanet etmiştir.


Cumhuriyet Halk Partisi, bu onurlu mirasın sahibi olan milletimizin partisidir. Bugün de hak, hukuk ve adalet için mücadelenin en ön saflarında Cumhuriyet Halk Partisi bulunmaktadır.

 

Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak ATATÜRK ilkelerinden asla ödün vermeden, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmak için tüm gücümüzle yılmadan, yavaşlamadan mücadele etmeye ve her koşulda halkla iç içe olmaya devam edeceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye’yi bugünlere taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi’ne, partimize emek veren tüm partililerimize şükranlarımı sunuyorum. “dedi.

 

 

İlçe Binasında Kutlama Programı Düzenlendi..!

 

Çelenk sunma töreninin ardından saat :18.00’de Parti binasında düzenlenen programla partinin kuruluşunun 99. Yıl dönümü ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümünü kutlamandı.

 

İlçe Başkanı durmuş Deniz’in ev sahipliğinde gerçekleşen kutlama Programına , İl Başkan Yardımcısı Seyfettin Ankay, İlçe Yöneticileri, Kadın Kolları Başkanı Hülya Medine Tunç, ADD Anamur Şube Başkanı Gökçin Yalçın Kadın kolları üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Mahalle muhtarları ile çok sayıda partili vatandaş katıldı.

 

Günün anlam ve önemini anlatan konuşma Yıldız Çiftçioğlu tarafından yapıldı.

 

6’lı Masanın Göstereceği Adayı Destekliyoruz..!

 

CHP Anamur İlçe Başkanı Durmuş Deniz yaptığı konuşmasında, “Partimizin kuruluş yıl dönümünü muhalefet olarak son defa kutluyoruz. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimini inanıyoruz ki 6’lı masanın belirlediği aday kazanacak. Bu nedenle saha çalışmalarımıza daha da hız vereceğiz. Bildiğiniz gibi şu an gündemde Cumhurbaşkanı Adayı kim olacak tartışmaları var. Biz  bu tartışmalara girmeyeceğiz. Gittiğimiz yerlerde seçmene 6’lı masa kimi aday gösterirse ona oy vereceğimizi söyleyiniz. Ama gönlümüzün adayının da Genel Başkanımız sayın Kemal Kılınçdaroğlu olduğunu ifade edelim. İfadelerini kullandı.”

CHP Anamur Kadın Kolları Başkanı Hülya Medine Tunç ve Partili bir vatandaş tarafından okunan şiirlerin ardından hazırlanan slayt gösterisi izlendi.

CHP Gençlik Kolları üyeleri tarafından okunan Atatürk ilkeleri okundu. 10. Yıl Marşının çalınmasıyla birlikte salonda Türk Bayrakları ve CHP bayrakları katılımcılar tarafından dalgalandırıldı.

 

 

 

 

1CHP Anamur İlçe Başkanlığı Partisinin Kuruluş Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladı..
2CHP Anamur İlçe Başkanlığı Partisinin Kuruluş Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladı..
3CHP Anamur İlçe Başkanlığı Partisinin Kuruluş Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladı..
4CHP Anamur İlçe Başkanlığı Partisinin Kuruluş Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladı..
5CHP Anamur İlçe Başkanlığı Partisinin Kuruluş Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladı..
6CHP Anamur İlçe Başkanlığı Partisinin Kuruluş Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladı..
7CHP Anamur İlçe Başkanlığı Partisinin Kuruluş Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladı..
8CHP Anamur İlçe Başkanlığı Partisinin Kuruluş Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladı..
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hidayet KILINÇ Gündeme Dair Basın Açıklaması Yaptı..

Hidayet KILINÇ Gündeme Dair Basın Açıklaması Yaptı..

19-04-2024 - SİYASET

Başkan Deniz, Seçim Sonrası Teşekkür ziyaretlerine Devam Ediyor..

Başkan Deniz, Seçim Sonrası Teşekkür ziyaretlerine Devam Ediyor..

15-04-2024 - SİYASET