“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.

GÜNCEL - 21-03-2023 16:23 910 kez okundu.

“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
Advert

21 Mart Ormancılık Günü dolayısı ile Orman İşletmesi lokalinde “köklerinde sanat var” adlı sergi açıldı. Sergide elde edilen kazanç depremzedelere bağışlanacak.

Anamur Orman İşletme Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortak yapılan çalışma ile Ormanda atık halde bulunan bitki materyalleri toplanarak birleştirerek tablolar, süs eşyaları ve biblolar elde edildi. Yaklaşın üç aylık çalışmanın ardından bu gün 21 Mart Ormancılık Günü dolayısıyla serginin açılışı yapılarak sanatseverlerin ve vatandaşların beğenisine sunuldu. Bir hafta açık kalacak sergide satılan ürünlerinden elde edilecek gelir depremzedelere bağışlanacak.

Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’in ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Garnizon Komutanı Binbaşı Taner Tükel, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, ve vatandaşlar katıldı.

Depremzede Çakmak Kursun Depremde yaşadıkları acıları bir nebze unutturduğunu ifade etti.

Hatay depreminde evleri hasar aldığı için Anamur’a gelen ve Orman İşletme Müdürlüğü misafirhanesinde kalan depremzede Aysel Çakmak, Orman İşletme müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Orman İşletme lokalinde gerçekleşen kursa katılarak başarılı çalışmalar yaptı. Depremzede Aysel Çakmak Hatay’dan depremin Ardından Anamur’a geldiklerini buradaki kursa katıldığı için çok mutlu olduğunu, kursun depremde yaşadıkları acı ve endişelerini bir nebze olsun unutturduğunu ,doğal bitki kalıntılarından böyle güzel objeler yapmayı da öğrendiğini söyledi.

Orman işletme müdürü İsmail Gübeş yaklaşık üç ay önce orman işletme müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yapılan ortak bir çalışma ile personele ormanda bitkisel materyallerden nasıl dekoratif ürünler elde edileceği konusunda bir çalışma olduğunu, doğada gezerken bazen bir çöp diye attığınız bazen de estetik bulmadığınız bitkisel materyalleri Bir araya gelip getirdiğimiz zaman nasıl güzel estetik objelere dönüştüğünü bu sergide bir kez daha görüldüğünü ifade etti.

Gübeş, “aynı ülkemiz misali dinini fraksiyonları etnik fraksiyonları siyasi fraksiyonları ile tek başına bu kadar yüksek bir değer oluşturmazken bir araya geldiği zaman nasıl güzel bir mozaik oluşturduğunu nasıl güzellik oluşturduğunu gördük. Bunu deprem günlerinde daha çok hissettik bütün halkımızın bazen Diyarbakır’da, bazen Antep’te, bazen Hatay’da, Osmaniye’de, Malatya’da, Kilis’te, Adana’da kalbimin nasıl attığını, akın akın deprem bölgesine nasıl gittiğini o gün orada daha çok hissettik. işte bugün biz de 21 Mart ormancılık gününde depremzede kardeşlerimize bağış olması için bu sergi açmış bulunmaktayız. Burada “köklerinde sanat var” adlı “doğada atık yoktur!” konulu projemizde bu görmüş olduğunuz doğada estetik bulmadığınız materyalleri bir araya getirdik. Tablolar elde ettik. Bu tablolardan satılacak, yapılacak bütün satışlar depremzede kardeşlerimize gidecektir.” Dedi

Gübeş, sergiyi gezen katılımcılara sergideki materyaller ve ortaya çıkarılan objeler hakkında bilgiler verdi.

Bayraktar Holdig Sergiden Tablo Satın Aldı..!

Gübeş, Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gülperi Bayraktar’ın kendileri arayarak, sosyal medyada paylaştıkları tablolardan birini seçerek, depremzedelere bağış yapılmak üzere bir miktar para göndererek, tabloyu aldığını belirtti.

Serginin ardından konferans salonunda Devlet sanatçısı Karagöz Hacivat Ustası Mansur Erk tarafından gerçekleştirilen gösteride minik öğrenciler doyumsuz bir şekilde eğlendiler.

1“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
2“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
3“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
4“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
5“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
6“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
7“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
8“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
9“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
10“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
11“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
12“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
13“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
14“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
15“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
16“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
17“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
18“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
19“Köklerinde Sanat Var” Sergisinin Geliri Depremzedelere Bağışlanacak.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Durmuş Deniz'den Teşekkür Mesajı..

Durmuş Deniz'den Teşekkür Mesajı..

19-04-2024 - GÜNCEL

Anamur Protokolünden Şehit ve Gazi Ailelerine Bayram Ziyareti..

Anamur Protokolünden Şehit ve Gazi Ailelerine Bayram Ziyareti..

10-04-2024 - GÜNCEL