Mersin Mezitli'de Polisevine Hain Saldırı,1 Polis Şehit Oldu..

GÜNCEL - 27-09-2022 09:48 927 kez okundu.

Mersin Mezitli'de Polisevine Hain Saldırı,1 Polis Şehit Oldu..
Advert

Mersin'in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine saat 23.00 sıralarında PKK'lı iki kadın terörist tarafından saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Otomobil ile polisevinin önüne gelen PKK'lı iki kadın terörist, uzun namlulu silahlarla nizamiye kulübesinde nöbet tutan polislere ateş açtı. Polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Patlama ve silah sesleri bölgede endişe yaratırken, açılan ilk ateş sırasında polisevi önünde nöbet tutan 2 polis yaralandı.

Yaralanan Kadın Teröristler Kendilerini Patlattı

Çatışmada yaralanan ve kaçamayacaklarını anlayan iki kadın terörist ise sırt çantalarında taşıdıkları bombalarla kendilerini patlattı. Güvenlik güçlerinin polisevi çevresinde yaptığı incelemede ise içerisinde bomba bulunan bir başka çanta ise uzman polisler tarafından imha edildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliği ile ilgili yapılan çalışmalarda, birinin "Zozan Tolan" kod adlı Dilşah Ercan olduğu belirlendi.

Ağır Yaralı Polis Hastanede Şehit Oldu

Saldırı sırasında açılan ilk ateşle yaralanan ve durumu ağır olan polis memuru Sedat Gezer, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralı polis memurunun ise ameliyatının başarılı geçtiği bildirildi.

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz;

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz; "Çocuklarımız Geleceğimizin Teminatıdır"

23-04-2024 - GÜNCEL

Başkan Deniz Koltuğunu Devretti..

Başkan Deniz Koltuğunu Devretti..

22-04-2024 - GÜNCEL