MEÜ Anamur ve Aydıncık Yüksekokulu İçin Yeni Bölümler İçin YÖK'e Başvuruda Bulunuldu.

EĞİTİM - 17-04-2024 15:06 567 kez okundu.

MEÜ Anamur ve Aydıncık Yüksekokulu İçin Yeni Bölümler İçin YÖK'e Başvuruda Bulunuldu.
Advert

Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu, Anamur Meslek Yüksekokulu ve Aydıncık Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılacak yeni bölüm ve programlar hakkında bilgi verdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu bünyesinde bir lisans bölümü, Anamur Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 ön lisans programı ve Aydıncık Meslek Yüksekokulu bünyesinde ise bir ön lisans programı için Yükseköğretim Kurulu’na gerekli başvuruların yapıldığını ifade etti.

“Anamur’a ilk kez bir lisans programı açılması için başvuruda bulunuldu”

Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu bünyesinde “Turizm İşletmeciliği” lisans bölümünün eğitim-öğretim faaliyetlerine başlaması planlanmakta. Bu program için 25 öğrenci alımı için gerekli başvurular YÖK’e yapıldı. Başvurunun olumlu sonuçlanması durumunda Anamur ilçesinde ilk kez bir lisans programı eğitim-öğretim faaliyetine başlayacak.

“Anamur Meslek Yüksekokuluna 2 yeni ön lisans programı”

Anamur Meslek Yüksekokulu bünyesinde 1157 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüten 8 aktif ön lisans programı bulunmakta. Açılması planlanan “Çocuk Gelişimi” ile “Özel Güvenlik ve Koruma” ön lisans programları için ayrı ayrı 40 kontenjan olacak şekilde öğrenci alımı için YÖK’e gerekli başvurular yapıldı.

“Aydıncık Meslek Yüksekokulumuz eğitim-öğretim faaliyetlerine Anamur ilçemizde devam edecek”

Aydıncık Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde “Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği” ön lisans programının eğitim-öğretim faaliyetlerine başlaması için gerekli akademik kadro süreçleri tamamlandı ve 30 öğrenci kontenjanı için YÖK’e gerekli başvurular yapıldı. Aydıncık Meslek Yüksekokulu eğitim-öğretim faaliyetlerine Anamur ilçesinde devam edecek.

Anamur ilçemizde bölgesel ve ulusal ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak açılması planlanan, lisans bölümü ve ön lisans programlarının YÖK tarafından onay verildiği takdirde; 2024-2025 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başlayacak.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

19-04-2024 - EĞİTİM

Gençlerimiz Mihrapta ve Mimberde

Gençlerimiz Mihrapta ve Mimberde

22-03-2024 - EĞİTİM