POLİSİNDEN ÇALINTI ARAÇ OPERASYONU

GÜNCEL - 05-09-2024 10:13 2004 kez okundu.

POLİSİNDEN ÇALINTI ARAÇ OPERASYONU
Advert

Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM ve Deniz Limanı Şube Müdürlüklerimiz, EGM İnterpol Europol Daire Başkanlığı ile Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünün eşgüdümlü çalışmaları neticesinde

Yurtdışındaki çalıntı araçların transit olarak Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a götürüldüğü bilgisi üzerine yürütülen çalışmalarda; Mersin Liman sahasında bulunan konteynırlar içerisindeki ikinci el araçlarla ilgili İnterpol veri tabanından yapılan sorgulamalarda 11 aracın çalıntı olduğu tespit edilmiştir.

Araçların çalıntı olmaları sebebiyle ilgili firmalarca sorgu yaptırılmadan bekletildiği ve tekrar deniz yoluyla transit çıkarılmaya çalışıldığı belirlenmiştir.

Çalıntı kaydı olan 11 araç ve aynı şekilde transit rejimlerine aykırı olarak liman sahasına bırakılan 3 araç olmak üzere aralarında Toyota Tundura (3), Wrangler Unlimited, Dodge Ram (2), Ford F-150, Chevrolet Suburban, Ram 1500 Sport Crew, Range Rover, Toyota Higlander, Dodge Durango, Leşus Rx 350 F Sport ve Toyota Tundra Limited marka araçların da bulunduğu toplam 14 araca el konulmuştur. Araçların piyasa değerinin yaklaşık 50 milyon Türk lirası olduğu belirlenmiştir.

Bahse konu hakkında 6 şüpheliye yönelik ilgili 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet etme suçundan adli işlem başlatıldı.

Yapılan açıklamada, “Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecek olup terörün hiçbir türlüsüne de göz açtırmamaya devam edeceğiz.” Denildi.

1Polis'ten Çalıntı Araç Operasyonu..
2Polis'ten Çalıntı Araç Operasyonu..
3Polis'ten Çalıntı Araç Operasyonu..
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kaymakam Duru’dan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı..

Kaymakam Duru’dan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı..

13-09-2026 - GÜNCEL

Mersin Barosu Başkanı Özdemir’den Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Çatlı’ya ziyaret

Mersin Barosu Başkanı Özdemir’den Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Çatlı’ya ziyaret

10-09-2026 - GÜNCEL