Saadet Partisi Anamur İlçe Başkanlığına Menderes Bora Seçildi..

GÜNCEL - 16-01-2023 09:05 2278 kez okundu.

Saadet Partisi Anamur İlçe Başkanlığına Menderes Bora Seçildi..
Advert

Saadet Partisi Anamur 8’inci ilçe olağan kongresi gerçekleşti.

SP Anamur ilçe binasında gerçekleşen olağan kongreye CHP Anamur İlçe Başkanı Durmuş Deniz, Demokrat Parti Anamur İlçe Başkanı Murat Özdemir, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Tekin Mutlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özkan Poçulu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, Sanayi Başkanı Nurettin Demir, Terziler Odası Başkanı Tahsin Afacan, mahalle muhtarları ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, divanın oluşturulmasının ardından faaliyet ve gelir gider tablosunun okunması ile devam edilen kongrede konuşma yapan İlçe Başkanı Adayı Menderes Bora, geçtiğimiz günlerde saha çalışması sırasında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden SP Genel idare kurulu üyesi Anamur’lu Sedat Cengiz’e Allah’tan rahmet ailesi ve camiaya da başsağlığı diledi. Yine aynı tarihlerde bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş için de Allah’tan Rahmet, yakınları ve camiaya başsağlığı dileyen Bora, Demokratik ülkelerde, Hukuk devletlerinde bu tür saldırıların işlenmemesi gerektiğini söyledi.,

Bora; “Temennilerini bu tür cinayetlerin işlenmemesi, böyle saldırıların gündeme gelmemesi, inşallah hukukun adaletin, insan haklarının, özgürlüklerin yaşandığı, uygulandığı bir modeli bir hayat tarzını ülkede gerçekleştirmek üzere altı tane siyasi partilerimiz bir araya gelerek değişik fikirler, değişik çözüm önerileri, değişik düşünceleri olmasına rağmen, kendi projelerini bir tarafa bırakarak ülkenin sorunlarını çözme noktasında ortak bir mutabakat çerçevesinde bu ülkedeki sorunları çözme adına bir gayret ortaya koydular. Birliktelik oluşturuldu ve bu birliktelik sonrasında da ülkemiz adaletin tesis edilmesi konusunda seçimler bir başlangıç olacak. Bizlerde bundan sonra Anamur’da ilçe başkanlarımızla birlikte haftalık, olmazsa 15 günlük bir değerlendirme toplantısı yaparak bu kararlarımızı halkımıza insanlarımıza anlatılması noktasında gayret içerisinde olacağız. Bu konuda da ilçe başkanlarımızla birlikte bir araya gelerek bir takvim belirleyeceğimize inanıyorum." Dedi.

SMA Hastalarına dikkat çeken Bora Türkiye’de yaklaşım 1300 SMA hastası olduğunu bunların tedavisinin devlet tarafından karşılanamadığını ifade ederek, “Aslında şöyle baktığımız zaman 1300 SMA hastasının tedavisi için gerekli olan paranın 54 milyar civarında.! Ancak 2023 bütçesinde 565 milyar faize para ayırıyoruz. Yani kendi vatandaşımızın tedavisine  ayıramadığımız parayı faiz lobilerine ayırıyoruz.” Diye konuştu.

Sosyal Yardımlar Sosyal Devlet Politikasıdır.!

Sosyal Yardımlar, sosyal devlet politikasıdır. Diye Bora şöyle devam etti;  “Bizim yardıma muhtaç insanlarımız, lütfen bir kez daha burada ifade ediyorum; lütfen iyi anlasınlar. Bugün sosyal yardımlarla hayatını sürdürmek zorunda kalan insanlarımız, biz iktidara gelince sanki bu sosyal yardımların kesileceğini şeklinde düşüncelere, endişelere kapılıyorlar. Aslında böyle değil.! İktidar bu yardımları kendi cebinden, kendi kasasından vermiyor.! Milletin parasını bu ihtiyaç sahibi insanlara veriyor. Bu bir sosyal devlet politikasıdır. Şunu buradan net bir şekilde ifade ediyorum; inşallah önümüzdeki seçimlerde başarılı olup, bu yönetimde etkili hale geldikten sonra ihtiyaç sahibi sosyal yardıma muhtaç insanlarımız için bu yardımlar çok daha fazlasıyla ulaşacaktır.! Bu konuda herhangi bir endişe tereddütleri olmasın.”

36 Delegenin 16’sının katılım sağladığı kongrede tek liste ile seçime giren Menderes Bora 16 oy alarak Anamur İlçe Başkanı seçildi.

 

1Saadet Partisi Anamur İlçe Başkanı Menderes Bora Seçildi..
2Saadet Partisi Anamur İlçe Başkanı Menderes Bora Seçildi..
3Saadet Partisi Anamur İlçe Başkanı Menderes Bora Seçildi..
4Saadet Partisi Anamur İlçe Başkanı Menderes Bora Seçildi..
5Saadet Partisi Anamur İlçe Başkanı Menderes Bora Seçildi..
6Saadet Partisi Anamur İlçe Başkanı Menderes Bora Seçildi..
7Saadet Partisi Anamur İlçe Başkanı Menderes Bora Seçildi..
8Saadet Partisi Anamur İlçe Başkanı Menderes Bora Seçildi..
9Saadet Partisi Anamur İlçe Başkanı Menderes Bora Seçildi..
10Saadet Partisi Anamur İlçe Başkanı Menderes Bora Seçildi..
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Durmuş Deniz'den Teşekkür Mesajı..

Durmuş Deniz'den Teşekkür Mesajı..

19-04-2024 - GÜNCEL

Anamur Protokolünden Şehit ve Gazi Ailelerine Bayram Ziyareti..

Anamur Protokolünden Şehit ve Gazi Ailelerine Bayram Ziyareti..

10-04-2024 - GÜNCEL