https://www.anamurhaber.com/files/uploads/user/d9491a49890bfd7b08a07840795f98f2-1afa75b31135f0d140c6.jpg
Hüseyin Şinasi
Advert

  Bir ülkücünün anılarından

09-01-2023 22:13 1525 kez okundu.

 

                

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in Ankara’nın en korunaklı bölgelerinden birinde silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesi gündemdeki yerini koruyor. Bu vesile ile sosyal medyada sıkça paylaşılan bir anıyı bilgilerinize sunuyoruz.

BİR ÜLKÜCÜNÜN NOT DEFTERİNDEN.

Yıl 1991, Antalya’ya gidiyorum. Kızım 6 aylık ve eşim yanımda...

Gece Denizli’yi geçince, dağda araç arıza yaptı.  

Yanımda araç telefonu var. Büyük bir çanta gibi. Hemen 118'i arayıp, yerimi söyledim ve bulunduğum yere en yakın ilçenin emniyet telefonunu istedim.

İlçe emniyetini arayıp yolda kaldığımı, bana ilçelerinde tanıdıkları bir ülkücünün varsa telefonunu vermelerini istedim.

Hemen bir telefon verildi. Aradım, kendimi tanıtıp, aracımın bozulduğunu ve yolda kaldığımı söyledim, cevap verdi.

-Abi bekle, geliyorum.

Yarım saat kadar sonra, bir çekicinin geldiğini gördüm. Şoförün yanından atlayan kardeşimiz:

-Abi geçmiş olsun! deyip beni kucaklarken, çekici işleme başlamıştı bile.

Sanırım saat 03.30’du.

Kasabaya geldiğimizde, açık bir tamirhane ve iki kardeşimizin çay koyarak bizi beklediğini gördüm. Eşim ve kızım hemen yan sokakta ışığı yanan bir eve, bir hanım nezaretinde alınır bana sıcak demli bir çay uzatılırken, aracımın arızası tespit edildi.

O zaman dükkânda olan diğer kardeşimizin koşarak bir yere gittiğini görünce sordum:

- Bu arkadaş kim, nereye koşuyor?

-Abi o parçacı kardeşimiz, kayış kopmuş onu almaya gidiyor, diye cevap verdi.

1-Gecenin bir yarısı, aracı arıza yapıp yolda kalmış bir ülkücü.

2-"Orda tanıdığınız bir ülkücü var mı, dediğimde ev telefonu verilen bir başka ülkücü.

3-Çekicisi, tamircisi, parçacısı ve çocuklar için kalkan olan ülkücü bir ev halkı.

Bir saat kadar sonra yola çıktığımızda, henüz 2 yıllık evli olduğum eşimin bana ilk sözü:

-Ülkücüler var oldukça vallahi bu memlekete bir şey olmaz. İyi ki bir ülkücü ile evlenmişim…

Sene 2018, yine yollardayım. Yine yolda kaldım. Geçen ay bir gece vakti. Bu kez yalnızım. Tebessümle yıllar öncesi geldi aklıma.

Sarıldım telefona. Yine en yakın emniyetin teflonunu istedim. Verdiler. Aradım:

-Kardeşim yolda kaldım. Bana ilçenizdeki bir ülkücünün teflonunu verir misin? Karşı taraftan cevap:

-Beyefendi;

MHP'li bir ülkücünün mü?

BBP'li bir ülkücünün mü?

İYİ PARTİLİ bir ülkücünün mü?

AK Partili bir ülkücünün mü?

Yoksa hiçbir partisi olmayan bir ülkücünün mü? Telefonunu vereyim?

Sesim kısıldı, yutkunamadım bile. "Sesiniz gelmiyor.” diyebildim ve oturup ağladım.

İşte günümüzün ülkücülerinin acınacak hali budur.

 

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI Antik çağlarda Anamur; (Luvi, Hitit ve Fenike Egemenliği) Roma’nın Akdeniz’deki Hafızası: Anemurium Anamur’un İçme Suyu Sorunu Yol değil, can pazarı…! Muzun Fiyatı Değil, Emeğin Değeri Anamur’un Sessiz Vicdanı Anamur İçin Birlikte Düşünme Zamanı...   Anamur’da Trafik Kaosu ve Otopark Çıkmazı    Anamur’un Can Suyu: Umut ve Endişe Arasında Anamur: Türkiye’nin Akdeniz’e Açılan Sessiz Gücü Engelleri Şiirle Aşan Bir Yürek... Anamur'dan Kıbrıs'a bakarken...   Anamur OSB bir fırsat mı, kaçan tren mi? Anamur 'un Geleceği Askıda: Anamur ve OSB Gerçeği..    KURBAN DERİLERİ ÇÖPE GİTMESİN…     Anamur’un Su Sorunu Büyüyor – Çözüm Otluca mı?       Anamur’un Suyu Kurumadan… Anamur'un sorunları çözümsüz değil Taşralı bir öğrencinin anılarından…   Ortadoğu’da Sykes-Picot ihaneti...        Yapay zekaya göre Hüseyin Şinasi kimdir?    İstanbul’dan Anamur’a dönerken…    Anamur’dan İstanbul’a giderken…    Geçmişini bilmeyen, geleceği anlayamaz....  Günlük hayatın bir parçası, ölçü birimleri   Ayağını yorganına göre uzat….   Kısır döngü, enflasyon, faiz, döviz, borçlanma. İnsanlar yine mutsuz ve umutsuz. Korkulur bundan.  Anamur liman ve iskelesi, önemli bir kazanımdır. Sığınmacılar konusu, kanayan bir yaradır  Bakkal amca, bakkal amca, helva yapsana…!!!    2024 seçimleri değerlendirme -3 2024 yerel seçim değerlendirme-2   2024 yerel seçim değerlendirmesi -1     Ramazan bayramına doğru      Başkan Durmuş Deniz göreve başlarken        Anamur’da seçimi kim kazanır?   Aday listeleri tamam, buyurun sahaya…      Aday listeleri üzerine bir değerlendirme     Kum saati işlemeye devam ediyor… Arabaşı çorbası içelim...     Bir doğalgaz hikâyesi Anamur’da Doğalgaz Çalışmalarında Son Durum Sığınmacılar, Güvenlik Sorunu Oluşturuyor mu? Ne Oldu Bizim Yaşam Felsefemize? Seçim bitti. Şimdi geçim zamanı… Türkiye Final Maçında İkinci Tur. Büyük Güne Ramak Kala… Seçimi Kazanmanın Yolu..!    Seçime sayılı günler kala…    2023 seçimlerine giderken -7 2023 seçimlerine giderken - 6     2023 seçimlerine giderken - 5   2023 seçimlerine giderken - 4     2023 seçimlerine giderken -3       2023 seçimlerine giderken -2    2023 seçimlerine giderken -1  Deprem ile yaşamayı öğrenmek... Duygu bohçasından esintiler…   Kırmızı ibikli küçük tavuk…  Devlet yönetim anlayışları ve sorunlar… Endişe ve umutsuzluk yakamızı bırakmıyor Az kaldı geliyoruz.