https://www.anamurhaber.com/files/uploads/user/d04a398d06983d4ddc998c531e778836-3b1d2f2ae73c921ed594.jpg
İsmail Şimşek
Advert

ONURUMLA VURUŞARAK KAYBEDERDİM

25-05-2023 16:39 725 kez okundu.

 

Siyasetin özü; fikriyat ve hizmet pratiğidir.

Bu alanı kimileri ideolojiler üzerinden tasavvur ederken kimileri de hizmet odaklı yönetim anlayışı üzerinden pratiğe döker. Dolayısıyla siyaset; yönetim ve kişisel yetkinlikleri içermenin yanında siyasal teori ve pratiği birbirine entegre eden bir liyakat bir donanım alanıdır. Bu yüzden de donanım, birikim ve bu meziyetlerle birlikte gelecek tasavvuru klişesi üzerinden geçmiş ve bugünü harmanlayarak yarınlara dönük güncellemeler içeren yetkinlik ve yeteneklerin etkinlik sahasıdır siyaset…

Siyaset, aynı zamanda hizmet üreterek bunu uygulama sahası olan siyasal mecraya sokup geçmişten alınan tecrübeyi bugün ile harmanlayıp yarınlara dönük bir perspektif çizmektir. İşte bu sayede siyaset alanı kıymetlenir. Zira siyaset; sorunların, güçlüklerin aşılmasında, yeni ihtiyaçların belirlenmesinde ve gelişmesinde, bugünü ve geleceğe dair yönetme becerilerinin gelişiminde başvurulacak yegâne alandır.

Kısaca siyaset,  fikirlerin uygulama alanıdır.

Siyasetin diğer bir yönü de ya ‘’ DEĞER’’ ya da ‘’ MENFAAT’’ ekseninde yapılıyor olmasıdır.

Değer üzerinden yapılan siyaset, gerek siyasal mecraya ve gerekse kişiye itibar, saygınlık yüklerken menfaat üzerinden yapılan siyaset hem siyasetçiyi küçültür hem de siyaset yapılan alanı yozlaştırır.

Siyaset insan odaklı yapıldığı için siyaset alanını, içi kof bir derinliği olmayan köhne sloganlarla, iddiası ve idealleri olmayan koşullara göre değişen fikirlerle beslersek yani sadece oy avcılığına uyarlanan bir alana hapsedersek işe yarayan tercihleri güçlü fikirlerle buluşturamayız. Bu durum siyasetin, sorun çözme kapasitesini yok etmenin yanında kolaycılığa alan açarken eylem alanını fikir üretim mekanizmasını körelten bir mecraya hapseder.

Dolayısıyla siyasette iktidar- muhalefet terazisi, eylem pratiklerine altık oluşturacak fikir ve hizmet kalibresi ile ölçülür. İnsanı ve dolayısıyla hizmeti esas alan fikri kalibrenin uygulanabilir etki gücü ve kapasitesi muhalefet için iktidar aracıdır, iktidar değişimlerinin temel belirleyicisidir. Yoksa popülist veya oportünist yani fırsatçı çabalar bir yere kadar etkilidir. Sizi belki kerhen iktidar yapar. Ancak başarılar kalıcı olmaz, olamaz. Bu sadece başımıza vuran çöl sıcağının yarattığı halüsinasyonun vaha etkisi gibi ‘’ödünç zaferler’’ kazandırır.

Bugüne gelecek olursak 14 Mayıs 2023 seçimlerine giderken siyasal ittifakların her iki zeminini ayrı ayrı kategorize ettiğimizde, Cumhur İttifakının bir ‘’ DEĞER’’ üzerinden belirginleştiğini, sözde Millet(!)İttifakına ise kişisel çıkarları önceleyen ‘’ MENFAAT ‘’ üzerinden bir değer yüklenmeye çalışıldığını görüyoruz. Cumhur İttifakı insanı ve ona hizmeti esas alan bir değer ittifakıdır.

Millet İttifakı, çıkarı, kişisel ve partisel hesaplarını ülke ve millet çıkarları üstünde tutmasından dolayı menfaat ittifakıdır.

Cumhur İttifakı son 21 yılda ülkede büyük dönüşümlere kapı araladı. Savunma Sanayi başta yollar, köprüler, tüneller, hastaneler ve birçok alandaki alt ve üst yapı yatırımları ile ülkeyi dönüştürmeyi başardı. Sahip olduğu sondaj ve sismik gemilerle Karadeniz’den çıkardığı doğal gazı konutlara vererek enerjinin büyük külfet olduğu bu dönemde halkı büyük ölçüde rahatlattı.

Gabar’dan günlük 10 bin varil kapasite ile kendi petrolümüzü çıkartacak koşulları oluşturdu.

ABD’nin hemen güney sınırımızda DEAŞ’ı bahane ederek bir tarafa DEAŞ’ı diğer tarafa PKK/PYD’yi koyarak oluşturduğu terör tahterevallisiyle kurmaya çalıştığı bölücü terör devletini sınırlarımızdan söküp attı.

Mavi Vatan kavramını bir kavram olmaktan çıkartıp vatan toprağı konseptine oturtarak bir paradigma değişikliği oluşturdu.

Libya’da, Karabağ’da koşul değiştirerek sadece bölgesel değil, küresel bir aktör olma yolunda güçlü bir karşılık üretti.

Ukrayna tahılı için Rusya ile müzakere yaparak yoksul ülkeler için bir fırsat eşitliği yarattı.

İlk yerli otomobilimiz DEVRİM’den tam 60 yıl sonra otomobil özlemimize son vererek ilk yerli elektrikli otomobilimiz TOGG’u üreten iktidar olma sıfatıyla bir itibar ve prestij yakaladı.

Dolayısıyla tüm bunları gerçekleştiren Cumhur İttifakı, duruş olarak kendisiyle çelişen başka fikirlere sapmadan ülkesi için ülke insanı için oluşturulan bir DEĞERLER silsilesini ifade eder.

Millet İttifakı olarak muhalefet bloğunun ve adayı Kılıçdaroğlu’nun en belirgin politik çıkmazı nedir sorusuna verilecek cevap ise ‘’yalan, kurgu ve 180 derecelik dönek siyaset anlayışıyla’’ bir mesafe alma gayreti içerisinde olmasıdır.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun HDP ile yaptığı ve içerisinde ‘’BÖLGESEL ÖZERKLİK’’, ‘’TERÖR OPERASYONLARINI DURDURMA’’, ÖCALAN ve DEMİRTAŞ’ın’’ affı ve ‘’ KAYYUM ATAMALARINA SON VERİLMESİ’’ ana başlıklı  12 maddelik cerahat üreten protokol ortada dururken Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ’ın Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamasından sonda birden ‘’ MİLLİYETÇİ’’ kesilmesi HDP ile anlaştığı ‘’ KAYYUM’’ meselesinde çark etmesi  gibi algı üzerine kurulu, esas malzemesi ‘’ TUTARSIZLIK ’’ olan bu siyaset tarzı neresinden tutsanız tutun  elinizde kalırken bu politik yozlaşma, içine ettikleri bu günkü siyaset kurumunu foseptik çukuruna çevirmiştir.

Şahsen Sayın Kılıçdaroğlu’nun yerinde ben olsaydım siyaseti sağa sola yalpalayarak her şekle girerek ‘’ AMORF’’ biçimsiz ve kemiksiz bir siyaset tarzı yerine ‘’ KEMİKLİ’’ siyaseti tercih eder kaybedersem de;

‘’ ONURUMLA VURUŞARAK KAYBEDERDİM! ’’ 

 

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI BİR DÜNYA LİDERİNİ AĞIRLADIK… GELECEĞİ KURGULAYAN İKİ LİDER; ERDOĞAN VE BAHÇELİ KİBRİN PANZEHİRİ, ‘’TEVAZUDUR.’’ HOŞ GELDİNİZ BİLGE LİDER!  KANIMIZ KURUSUN! GAZZE’NİN GÖZYAŞLARI BM’NİN BEYİN ÖLÜMÜ VE ERDOĞAN LİDERLİĞİ Terör Devleti İsrail! KOCAMAZ EFSANESİ GERİ Mİ DÖNÜYOR? KOCAMAZ EFSANESİ GERİ Mİ DÖNÜYOR? HDP’NİN TOROSLARA AÇILMA STRATEJİSİ HDP’NİN TOROSLARA AÇILMA STRATEJİSİ 2024 Mersin Büyükşehir Belediye Seçimleri Ve Aday Kriteri 2024 YEREL SEÇİMLERİ VE KISA BİR SİYASAL ANALİZ Tapu Satışlarının Noterlere Devri Ve Yaşanabilecek Sorunlar.. GELECEĞE UZANMAK MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE REZERV ARSA SORUNU KİRLİ SİYASET EMPERYALİZMİN RÜYASI: ‘’ERDOĞAN’SIZ BİR TÜRKİYE’’ KANDİL, KILIÇDAROĞLU DEDİ… BÖLGESEL GÜÇTEN, KÜRESEL GÜCE… PKK, Yeniden mi Hortlatılmak İsteniyor? NEDEN ERDOĞAN? 2023 Seçimleri Ve Türkiye Yüzyılı Vizyonu ARTIK KANDİL’İN DE ADAYI Büyük Dönüşüm, Küçük Muhalefet… Mersin’in Vekil Profili Nasıl Olmalı? Terörü Sıradanlaştırma Siyaseti KILIÇDAROĞLU’NUN HDP İLE VALS’I LİDERLİK, BASİRET GEREKTİRİR! Ülke, Müteahhit Çöplüğü… Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Ve Doğru Sanılan Yanlışlar SİYASAL VESAYET YAPARSA ERDOĞAN YAPAR! Büyük Dönüşüme Sahip Çıkmak PKK / PYD BİZE Mİ SALDIRACAK? GARNİZON SİYASET Ak Parti Ve Dava Zafiyeti Ne Diktatör Ne Ezik Ne De Sünepe