GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-10-2023 12:30

Anamur’da Cumhuriyetin 100. Yılı Coşku ile Kutlandı

Anamur’da Cumhuriyetin 100. Yılı Coşku ile Kutlandı

Anamur’da Cumhuriyetin 100. Yılı Coşku ile Kutlandı

Anamur Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. yıl dönümü anısına fener alayı ve Mustafa Yıldızdoğan konseri düzenlendi.

Anamurluların yoğun ilgi gösterdiği kutlama programına Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Serdar Soydan, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Levent Uysal, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Celal Emre Gül, İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Bosna Hersek Konjiç Belediye Başkanı Osman Çatiç, Milliyetçi Hareket Partisi Anamur İlçe Başkanı Mehmet Yayla, Milliyetçi Hareket Partisi Bozyazı İlçe Başkanı Mustafa Alakuş, Ak Parti İlçe Başkanı Feyzi Yılmaz, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kemal Aslan, Ülkü Ocakları Anamur İlçe Başkanı Mehmet Satar, Ülkü Ocakları Bozyazı İlçe Başkanı Kemal Dertli, Ak Parti Anamur Gençlik Kolları Başkanı Yasin Sarı, İlçe Protokolü, Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Çavuşpınarı Parkı’ndan Yeni Cumhuriyet Meydanı’na düzenlenen fener alayı ile başlatılan kutlama programı vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Atatürk Posteri ve dev Türk Bayrakları’nın açıldığı kortejde Cumhuriyetin 100 yılı anısına 100 meşale taşındı. Fener Alayı’nın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda sürdürülen kutlama programında konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç Cumhuriyetin 100. yıldönümünü kutladı. Bundan 100 yıl önce sonu geldi zannedilen aziz milletimiz, kendisine özgürlük ve bağımsızlık vadeden büyük Atatürk’ün arkasına düşmüş, yurdun her köşesini işgal eden düşmanları geldikleri gibi göndererek Anadolu’nun ebediyen Türk Yurdu olduğunu bütün Dünya’ya ilan etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca düşmanı yenmekle kalmamış, Türk’ün kendi istikbalini kendi iradesi ile tayin etmesinin önünü açarak, manda, himaye ve esarete karşı tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerini oluşturmuştur. Bu temelin harcını karan, büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletini inşa eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, ülkemizin ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyorum.

Bir taraftan Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın sevincini yaşarken, diğer taraftan Gazze’de yaşanan insanlık dışı vahşeti ise büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Erkek kadın, genç yaşlı ayrımı yapmadan kundaktaki bebeklere kadar vahşice saldırılarını sürdüren İsrail’i ve bizlere gelince insan hakları dersi vermeye çalışan ancak Gazze’de çocukların katledişine seyirci kalan dünya devletlerini kınıyorum” dedi. 

 

 

Belediye Başkanlığı’nda bir hizmet dönemini tamamlamak üzere olduklarını belirten Başkan Kılınç 4.5 yılda ilçeye kazandırdıkları hizmetleri anlattı. Anamur’un çehresini değiştirecek projelere imza attıklarını belirten Başkan Kılınç: “4.5 yıldır hiç bir ayrım yapmadan, oy kaygısı taşımadan, siyasi tercihine bakmadan tüm vatandaşlarımızın hizmetine koşuyoruz. İlçemize kazandırdığımız eserlerde ilhamımızı Büyük Atatürk’ten, gücümüzü Anamurlu hemşehrilerimizin sevgisi ve desteğinden alıyor, doğası, tarihi ve kültürel değerli ile cennetten bir köşe olan bu kadim şehri ilmek ilmek işliyoruz. Belediye başkanlığına seçildiğimiz günden bu yana ilçemiz Anamur’u geliştirmeye, ülkemizin başkenti Ankara’daki hizmetleri muzun başkenti Anamur’a taşımaya, modern yollardan doğalgaza, mesire alanlarından sahil parklarına kadar ilçemizi hizmetlerle donatıyoruz” dedi.

 

Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın konuşmasının ardından sevilen sanatçı Mustafa Yıldız Doğan’ın sahne almasıyla devam eden programda Anamurlular doyasıya eğlendi.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT