GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-06-2026 18:38

Anamur’da Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi.

Anamur’da Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi.

Anamur’da yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Anamur Kaymakamı Kemal Duru başkanlığında gerçekleştirilen Orman Yangınları ile Mücadele İlçe Koordinasyon Toplantısında, yangın sezonu öncesinde kurumlar arası iş birliği ve koordinasyon konuları değerlendirildi.

 

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri katıldı. Toplantıda, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı alınacak önlemler ele alınırken, olası yangınlara hızlı ve etkin müdahale edilmesi için kurumların görev ve sorumlulukları gözden geçirildi.

 

Toplantıda, yangın riskinin yüksek olduğu bölgelerde yürütülecek denetim faaliyetleri, vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar, yangın ihbarlarının hızlı şekilde değerlendirilmesi ve acil müdahale ekiplerinin hazırlık durumları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Kaymakam Kemal Duru, ormanların korunmasının yalnızca kamu kurumlarının değil tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, özellikle yaz aylarında ormanlık alanlarda ateş yakılması, anız yakılması ve yangına sebebiyet verebilecek davranışlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

 

Toplantıda ayrıca, ilgili kurumlar arasında koordinasyonun en üst seviyede tutulması, yangınla mücadelede kullanılacak araç, ekipman ve personel kapasitesinin hazır bulundurulması konusunda değerlendirmeler yapıldı.

 

Yetkililer, vatandaşlardan orman yangınlarına karşı duyarlı olmalarını isterken, duman veya yangın görülmesi halinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bilgi verilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

 

Anamur Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleştirilen toplantının, yaz sezonunda meydana gelebilecek orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangınlara etkin müdahale edilmesi açısından önemli bir hazırlık çalışması olduğu belirtildi.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT