GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-10-2022 14:19

Başkan Kılınç Mahalle Muhtarlarına Resepsiyon Verdi..

Başkan Kılınç Mahalle Muhtarlarına Resepsiyon Verdi..

Anamur Protokol Üyeleri mahalle muhtarlar ile bir araya geldi.

Anamur Belediyesi 82 Sosyal tesislerinde Belediye başkanı Hidayet Kılınç’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Milliyetçi Hareket Partisi Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük, Ak Parti Anamur İlçe Başkanı Feyzi Yılmaz, Büyük Birlik Partisi Anamur İlçe Başkanı Mustafa Kemal Aslan,  Anamur Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Emin Erdinç, STK Temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Programda  konuşma yapan Anamur Belediye başkanı Hidayet Kılınç, göreve geldiklerinde kiralık araçlarla hizmet vermeye çalışan bir belediyeyi filosuna 46 yeni araç kazandırarak, asfalt şantiyesi, konkasör tesisi atölyeler kurarak kendi imkanları ile Anamur’un en ücra mahallesine kadar hizmet götüren, sera yolları dahil olmak üzere tüm mahalle yollarını asfalt yapan bir belediyeye taşıdıklarını ifade etti.

Söz verdiğimiz Tüm Hizmetleri yapacağız.

“31 Mart 2019seçimlerinde vatandaşımıza söz verdiğimiz tüm vaatleri teker teker yerine getireceğiz.” Diyen Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, bu hizmetlerin sırayla geldiğini, henüz ulaşılamayan vatandaşlardan sabırlı olmalarını istemeyerek, bizim dönemimizde verdiğimiz tüm sözler yerine gelecek bundan kimsenin şüphesi olmasın. Siz muhtarlarımızdan ricam bunu mahalle halkınıza anlatın. Mahallenizde hizmet eksikliği varsa bize iletmeniz yeterli. Dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Mesire Alanı Açılışına Davet..

Yıllardır tasarlanan ama bir türlü yapılamayan sahil projesinin birinci etabını belediyenin kendi imkanları, kendi personeli ve kendi marinalarıyla üçte bir maliyetle tamamlayarak açtıklarını ifade eden Başkan Kılınç, Orman işletme müdürlüğünden kiraladığımız ve yine belediyenin kendi imkanları ile piknik ve mesire alanları oluşturduk. Şu an yapımı tamamlanma aşamasında olan ve Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü olan 29 Ekim 2022 günü açılışını yapacağımız sayın Cumhurbaşkanımızın adını verdiğimiz Recep Tayyip Erdoğan Mesire alanı açılışına ve akabinde Çavuş Pınarı parkından başlayarak yapacağımız Fener alayı ve akabinde Cumhuriyet meydanında gerçekleştireceğimiz Tuğçe Tayfur konserine herkesi davet ediyorum.” dedi.

Mahalle Muhtarları adına konuşma yapan Bahçelievler mahalle muhtarı İbrahim Gümüş, Anamur’un 56 mahalle muhtarını böyle bir akşamda bir araya getiren, muhtarlara bir dost bir arkadaş edasıyla davranan, hiçbir isteklerini geri çevirmeyen Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’a ve Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir’e mahalle muhtarları teşekkür eden Gümüş,  Belediye başkanı Hidayet Kılınç ve ilçe Kaymakamı Bilal Bozdemir için yazdığı şiirlerini de okudu.

Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir muhtarlık kurumunun önemine değinerek, “Muhtarlar, halkımızın değerli oylarıyla seçilen, Cumhurbaşkanımızdan Valimize ilçe Kaymakamından Belediye başkanına kadar tüm kurum amirlerimizi temsil eden, aynı zamanda halkın temsilcileri olan, Osmanlı döneminden 1829’dan günümüze, idari hayatımızda ve demokrasimizde varlığını koruyan Muhtarlarımızdır. Muhtarlarımız devletimizin hizmet noktasında halkımıza en yakın devlet görevlisidir. Vatandaşımızın mahalle halkının bir sorunu olduğu zaman her sorununda ilk başvurdukları devlet kapısı muhtarlarımızdır.” Dedi,

Bozdemir, Muhtarların, devlet iarşesi içerisinde kamu hizmetlerinin vatandaşa götürülmesinde en son halkası olan Muhtarlarımız, vatandaşların ihtiyat ve şikayetlerinin devlet kurumlarına ulaşması noktasında da il halkayı oluşturduğunu ifade ederek, muhtarların bu denli önemli bir görevi ifa ettiklerini belirtti.

Mahalle muhtarları ile yapılan istişarelerin ardından Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç tarafından günün anısına mahalle muhtarlara hediyeler takdim etmesi ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla program sona erdi.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT