SİYASET
Giriş Tarihi : 19-04-2024 15:11   Güncelleme : 19-04-2024 15:57

Hidayet KILINÇ Gündeme Dair Basın Açıklaması Yaptı..

Hidayet KILINÇ Gündeme Dair Basın Açıklaması Yaptı..

Önceki dönem Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, bir basın toplantısı düzenleyerek, seçim sonucunu değerlendirdi. Hakkında çıkan iddialara da yanıt verdi.

 Kılınç, Ak Parti Anamur İlçe Başkanı Burak Bulut, MHP Anamur İlçe Başkanı Av.Mehmet Yayla Parti Yöneticileri ve Meclis Üyelerinin de katıldığı basın toplantısında basın mensuplarına açıklama yaparak, soruları yanıtladı.

Kılınç; Teşekkür Etti.

Basın mensuplarına 5 yıllık dönemde  uyumlu çalışmalar için teşekkür ederek sözlerine başlayan Kılınç, Cumhur İttifakı Ak Parti ve MHP İlçe Başkanlarına, teşkilatlarına Meclis üyelerine de seçim boyunca fedakarca ve var güçleriyle çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kılınç; 2019 - 31 Mart yerel seçimlerinde biz borçlu bir belediye devralmıştık diyerek, “o zaman ki oranla belediye bütçesinin %128’i oranında bir borç vardı şimdi ise bütçenin %30’u oranında bir borç var. Ve biz bundan şikayet etmedik.” Diye konuştu.

Hidayet Kılınç Açıklamasına şöyle devam etti;

2019 ‘da Borç Bütçenin %128’i iken Şu Anda Bütçenin % 30’u..!

 “Biz 2019’da borçlu bir belediye devraldık. 39 milyon lira borç vardı, bütçemiz 30 milyon liraydı. Yani bütçenin borca oranı yüzde 128’di. Şimdi  ise 512 milyon lira bütçemiz var, 167 milyon lira borç var. Bizim çektiğimiz krediler var, bizden önce çekilen krediler ve yapılandırmalar da var. Bizim SGK, esnaf ve vergi borcumuz var. Bizim borcumuzu bütçeye oranladığımızda yüze 30 ‘lara tekabül ediyor. Devlette devamlılık esasına göre çalıştık, bizden önceki sözleşmelerin karşılığını ödedik. Maaşları geciktirmedik, eksiksiz ödedik. “

Sadece Taş Ocağını 200 Milyon liraya Devralmak İsteyen Var.!

“Belediyenin 167 Milyon lira borcu var diyorlar. Bir arkadaşımız vasıtasıyla bize ulaşarak taş ocağını 200 milyon liraya devralmak isteyen bir şirket var. Madem borçtan kurtulmak istiyorsun. Sadece taş ocağını 200 milyon liraya devret tüm borcu öde, 33 milyon lira da belediyenin kasasına para kalsın. Al sana en kolay çözüm. Ayrıca Belediyenin 80 milyon lira da alacağı var. Onu da tahsil et.”  

Battı Dedikleri Belediye olarak 116 Milyon lira Maliyetle Asfalt Döktük.!

“2022 yılında belediyenin battığını söylemişler. Bizim 8 ay boyunca döktüğümüz asfaltın sadece akaryakıt ve zift maliyeti 100 milyon lira. Akar yakıt masrafı 16 milyon lira. Batmış  bir belediye sadece asfalta 116 milyon lira harcayabilir mi? 116 milyon liralık asfalt döküyorsa batmış bir belediye değildir.”

Mevcut Başkanı Aradım Hayırlı Olsun Dedim.!

“Mevcut Belediye Başkanını 2 Nisan sabahı aradım. ‘Hayırlı olsun, Allah utandırmasın’ dedim. Bir petrol istasyonu bize 2 milyon 350 bin liralık ihtarname gönderdi. Biz bunun 1 milyon 100 bin lirasını ödedik. Gerisine itiraz ettik. Belediye Başkan Yardımcımız Türkan Kasapoğlu’na devir için yetki verdiğimi, herhangi bir konuda bilgi almak istediğinde beni ararsa doğru bilgiyi vereceğimi söyledim. Bu konuda bir açıklama yaparsa, karşı açıklama yapacağımı da söyledim. Teşekkür etti. “

Kalifiye Elamanların 25 tanesini çıkarttılar, 25 Kişiyi de yerlerini değiştirdiler.!

“Bu açıklamaların iki nedeni var. Birincisi eleman çıkarmak, işte 25 kişiyi çıkardılar. Çünkü 700 kişiye iş sözü verdiler eleman alacaklar. İkincisi ise bizim daha önce satmak istediğimiz ama karşı çıktıkları 17 dönümlük arsayı satacaklar. Bunlara hazırlanıyorlar. Daha önce karşı çıktıkları yazı duruyor, arsayı sattıklarında bu yazıyı yayınlayacağım.”

Kalifiye Personelimizle 200 Milyon liraya yapılacak işi 37 Milyon liraya kendi personelimizle yaptık..!

“Biz 46 yeni araç aldık. Bunların bir kısmı hibe, bir kısmını da kendi bütçemizden aldık. Devlet Bahçeli parkını taş ocağımızdan da yararlanarak kendi imkânlarımızla yaptık. 200 milyon liraya mal olacak işi 37 milyon liraya yaptık. Buraları yapan kalifiye elemanların hepsinin yerlerini değiştirdiler. Kendilerine sorarım, yarın bu tür işleri ihale ile mi yapacaksınız? Nasıl çalışacaksınız?”

Çalışana verilen Kıdem Tazminatını Ödemek Zorunda

“Kıdem tazminatını veremem diyormuş, vermek zorundasın. Çalışanlarımıza yüzde 75 zam yaptık. Bunları da ödemek zorunda. Hiç ağlayıp sızlamaya gerek yok, burası ağlama yeri değil. Ağlayacaksan aday olmayacaktın. Bu kadar net.”

İftar Yemeklerinin Parasını Cebimizden Ödedik..!

“İftar yemeklerinin belediyenin kasasından ödedi deniyormuş! İşte ilçe başkanlarımız da burada, eğer belediyenin kasasından ödendiyse bir daha Anamur’a ayak basmayacağım. İftar yemeklerinin masrafını belediye meclisi üyelerimiz üstlendi. Büyük çoğunluğu ödendi, kalan kısmını da ben üstlendim, cebimden ödeyeceğim.

Araç kaplamaya bir buçuk milyon liraya yakın masraf ettik. 800 bin lirasını kendim ödedim, kalan kısmını da ödeyeceğim onu da uğrayıp görüştüm. 90 bin liralık akaryakıt masrafımız oldu. Konvoya katılanlar akaryakıt masrafını ceplerinden ödediler. Belediyeden tek kuruş para harcadığımızı gören varsa, bir daha siyaset yapmayacağım.”

Yolsuzluk Varsa Müfettiş Çağırsınlar.! Mal Varlığım Şeffaf.

“Belediyede 1 kuruşluk yolsuzluk olduğunu düşünüyorlarsa hemen müfettiş çağırsınlar, müfettiş gelmez ise ben göndereceğim. Algı oluşturmasınlar. Benim boğazımdan bu güne kadar haram lokma geçmedi. Ben milletvekilliği de yaptım bütün mal varlığım da açıktır. Zaten şimdi mal beyanında bulunacağız. Gelirken bulunduk, giderken de bulunacağız. Ben tamamen şeffafımDiğer taraftan Demirören’deki arazi 11 yıl önce kayınpederim tarafından eşime devredilmiştir. Belediye Başkanı olduktan sonra Bozyazı’da kayınbiraderim ile birlikte 200 metrekare arsa aldık. Bunun dışında mal varlığımda bir artış olduğunu iddia eden varsa çıksın ortaya. Ben arabamı sattım, şimdi arabam yok. Melleç’teki 10 yıl önceden kayınpederim Mehmet Gedik tarafından eşime verilen bahçeye yaptırdığım prefabrik ev için ziraat bankasından 620 binlira kredi çektim bu krediyi 87 bin lira aylık taksitle ödüyorum. belediye başkanlığım döneminde mal varlığımda bunun dışında bir değişiklik olmadı”

Doğru Düzgün Çalışan insanlara iftiralar atıyorlar.!

“İşçi alımlarıyla ilgili iftira atıyorlar, karalıyorlar. “Neymiş Kaymakamlıkta çalışıyormuş ayrıca belediyeden de maaş alıyormuş!

Bundan 5 yıl önceki  Kaymakam Bey aradı, ‘Basından İbrahim Bey’in çok yetenekli bir oğlu var. Onu işe al, bizde de çalışsın’ dedi. ‘Eyvallah’ dedim. Aldığı maaşı belediye ödüyor. Kurumlar arası görevlendirme. Bu tamamen yasal.! Mithat’ın oğlu askere gitti, döndüğünde söz vermiştim, gene alacaktım. Açık ve seçik. Çünkü ben kalifiye elemanla çalışmayı severim. Bu arkadaşlarımız işe alınmaz diye bir şey var mı?”

Her Ay En Az 1 Hafta Anamur’da Olacağım

“Bana Ankara’ya kaçtı gitti diyenler de varmış. Hiçbir yere kaçmadım. Her ay Anamur’a geleceğim. Burası benim memleketim. Siyaset olur olmaz önemli değil. Vatandaşımızın Ankara’daki işlerini yine takip edeceğim. Ben hemşerilerimi seviyorum. Oy versin vermesin önemli değil. Alo dediklerinde gücümün yettiği yere kadar onlara bakmaya devam edeceğim.”

Demek ki; Sadece Hizmet Yapmak Yetmiyormuş.!

“Seçim sonuçlarından kimseyi suçlamıyorum. 5 yıl önce bize oy verip seçen bu halk, bu dönem beni seçmedi. Halkın tercihine saygı duyuyorum. Demek ki eksik yaptığımız. Beceremediğimiz bir şeyler olmuş. Demek ki; Sadece hizmet yapmayla olmuyormuş!. Kimseye kızgın, küskün, değilim kimseyi suçlamıyorum öz eleştiri yapıyorum. Bir hata varsa bendedir diyorum. Demek ki becerememişiz diyorum.”

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT