DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Advert
İsmail Şimşek
İsmail Şimşek
Giriş Tarihi : 02-05-2023 11:12

PKK, Yeniden mi Hortlatılmak İsteniyor?

PKK terörü, neredeyse 40 yıldır bu ülkenin ayrılıkçı terör sorunu…

24 Haziran 2018 seçimleri ve dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile birlikte yürürlüğe giren yeni sistem üzerinden ülkemizin güvenlik paradigmasında önemli değişiklikler olmuştu.

Buna göre artık alışılmış güvenlik konseptinden yeni bir güvenlik konseptine geçişi yaşamış terör örgütleriyle mücadelede coğrafyamız dışından gelecek saldırılara karşı savunma amaçlı defansif güvenlik anlayışından saldırı amaçlı terörü kaynağında yok etmeye dönük ofansif güvenlik anlayışına geçişi tanımlamıştık.

Hatırlarsak yaklaşık 45 bin insanımızı kaybettiğimiz 40 yıllık süreçte Türkiye olarak yıllarca PKK ve sol tandanslı terör örgütlerinin, üzerinde tatbikat yaptığı bir ülke konumundaydık. Terör örgütleri terör hücrelerini kışın uyutur, baharla birlikte eylem için ülkeye girer insanlarımıza yönelik terör faaliyetleriyle acı kayıplar verirdik.

 

Terör olayları insanlarda büyük majör depresyonlara sebebiyet verir, zamanın devlet erkanı ve siyasileri gündemle ilgili açıklama yaparlar, terörün kökünü kurutacakları yönünde hep bilindik klişeleşmiş beyanatlar verirlerdi.

 

 Ülke bunları yaşarken o zamanlar hep şunu düşünmüşümdür: ABD, İsrail gibi ülkeler, ülkelerinin güvenlik zafiyetine düşmesine neden olan bir takım illegal oluşumların ve terör örgütlerinin tepesine binip, eylem yaptıklarına pişman ederken bunu biz neden yapamıyoruz?

 

O günlerde anlayamadığım Türkiye’nin güvenlik kabiliyetini tahkim edecek bir manevra kabiliyetine sahip olmadığı gerçeğiydi. Aklım almasa da ülkemin savunma gücünün, istihbarat donanımının başka ülkelerin kontrolünde yürüdüğünü düşünemediğimdi. Hükümetlerin veya yönetimdeki siyasi figürlerin teröre dönük düşünce ve hareket kabiliyetlerinin bize silah sağlayan ABD başta Batı tarafından belli şart ve koşullar çerçevesinde sınırlandırılma mahkumiyetiydi.

 

Aradan geçen bunca zamandan sonra bugün anlıyorum ki bu ülke, geçen onlarca yıllık varoluş mücadelesinde ‘’ savunma sanayisi dışarıya bağımlı’’ devlet aklı ile siyasal kifayetten yoksun politikacılar yönetiminde gerçekten büyük bedeller ödemişti.

 

Bu devleti yönetenler kendilerine prova edilen tiyatro oyununun bir figüranı olmaktan öteye gidememişti. Bekasına yönelen tehditlere karşı silah sağlayan bu devletler izin verdiği ölçüde teröre müdahale edebilmiş, zamanın iktidarları kendi ülkesini korumada acziyet içine düşmüş, parmak sallayanların parmaklarını kırmak için yapması gerekeni yapamamıştı.

 

Bugün artık bu coğrafyada hem bölgesel güç olan gelecekte küresel güç olmaya aday başka bir Türkiye var.

 

Elbette gelinen noktada tüm bu zorlamaların, önümüze konulan tembih uyarı listelerinin, paramızla silah verilmemesinin en önemlisi ise Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın bir irade ortaya koyması ile ülkemiz kendini yeniden inşa etme becerisiyle bir nevi dönüşüm yaşadı. Bugün artık güvenliğine yönelik tehditlerde lideri üzerinden irade ortaya koyabilme yetisine sahip bir Türkiye var.

 

Var olmasına var da…

 

Ülkenin kararlı ve iradeli lideri Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın bu vizyonuna yetişemeyen günlük polemiklerle siyaset yapma peşinde koşan niteliksiz bir muhalefet sorunu da var.

 

Ülkenin lideri ufukların efendisi olmak için ufukları işaret ederken bu işaretin ne demek olduğunu algılayamayan sadece onun parmağına bakmakla yetinen bir muhalefet ve özellikle ana muhalefet sorunu var.

 

Zira HDP gibi asit üreten sosyolojiyi zehirleyen bir partiden oy dilenen, iktidara gelebilmek için yapamayacağı şey olmadığı açık olan muhalefet sorunumuz var.

 

Maalesef böyle bir koşulda ülke 14 Mayıs 2023’te kritik bir seçime gidiyor. Muhalefet bloğunun en önemli ortaklarından birisi ise bahsedildiği gibi HDP…

 

PKK’nin siyasal temsilcisi. HDP’nin amacı, millet ittifakının kazanacağı bir seçimde iktidara ortak olmak…

 

Muhtemelen iktidar ortağı olarak isteyeceği bakanlık ya Milli Savunma Bakanlığı olacak ya da İçişleri Bakanlığı. Bunlar olmaz ise Maliye Bakanlığı… Maliye Bakanlığını alırsa terörle mücadelede savunma bütçesini kısacak…

 

Bu bakanlıklar verilemez ise HDP’nin ülkeyi yeniden seçime götürme şantajını yaşayacağız. Bunun için kâhin veya müneccim olmaya gerek yok.

 

Dolayısıyla HDP’nin iktidar ortağı olduğu bu seçim neticesinde ‘’Terörün   yeniden ülke gündemine girme, yeniden hortlama ihtimali oldukça büyük.’’

 

Ocaklara ateş düştüğü şehitler verdiğimiz eskiye o karanlık günlere evlere kan ve göz yaşının girdiği hanelerimize ateş düştüğü dönemlere dönme ihtimalimiz var.

 

İşte 14 Mayıs seçimleri bunun için kritik bir eşik.

 

Millet olarak ya yerli ve milli Cumhur İttifakı’mdan yana olacak büyük ve kutlu yürüyüşe devam edeceğiz ya da Millet(!) İttifakı’nı iktidara getirerek fetret devri yaşayacağımız yeni bir döneme kapı aralayacağız.

 

Her şey bu kadar açık ve net…

 

 

 

 

 

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
İsmail Şimşek

İsmail Şimşek

DİĞER YAZILARI BİR DÜNYA LİDERİNİ AĞIRLADIK… GELECEĞİ KURGULAYAN İKİ LİDER; ERDOĞAN VE BAHÇELİ KİBRİN PANZEHİRİ, ‘’TEVAZUDUR.’’ HOŞ GELDİNİZ BİLGE LİDER!  KANIMIZ KURUSUN! GAZZE’NİN GÖZYAŞLARI BM’NİN BEYİN ÖLÜMÜ VE ERDOĞAN LİDERLİĞİ Terör Devleti İsrail! KOCAMAZ EFSANESİ GERİ Mİ DÖNÜYOR? KOCAMAZ EFSANESİ GERİ Mİ DÖNÜYOR? HDP’NİN TOROSLARA AÇILMA STRATEJİSİ HDP’NİN TOROSLARA AÇILMA STRATEJİSİ 2024 Mersin Büyükşehir Belediye Seçimleri Ve Aday Kriteri 2024 YEREL SEÇİMLERİ VE KISA BİR SİYASAL ANALİZ Tapu Satışlarının Noterlere Devri Ve Yaşanabilecek Sorunlar.. GELECEĞE UZANMAK MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE REZERV ARSA SORUNU ONURUMLA VURUŞARAK KAYBEDERDİM KİRLİ SİYASET EMPERYALİZMİN RÜYASI: ‘’ERDOĞAN’SIZ BİR TÜRKİYE’’ KANDİL, KILIÇDAROĞLU DEDİ… BÖLGESEL GÜÇTEN, KÜRESEL GÜCE… NEDEN ERDOĞAN? 2023 Seçimleri Ve Türkiye Yüzyılı Vizyonu ARTIK KANDİL’İN DE ADAYI Büyük Dönüşüm, Küçük Muhalefet… Mersin’in Vekil Profili Nasıl Olmalı? Terörü Sıradanlaştırma Siyaseti KILIÇDAROĞLU’NUN HDP İLE VALS’I LİDERLİK, BASİRET GEREKTİRİR! Ülke, Müteahhit Çöplüğü… Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Ve Doğru Sanılan Yanlışlar SİYASAL VESAYET YAPARSA ERDOĞAN YAPAR! Büyük Dönüşüme Sahip Çıkmak PKK / PYD BİZE Mİ SALDIRACAK? GARNİZON SİYASET Ak Parti Ve Dava Zafiyeti Ne Diktatör Ne Ezik Ne De Sünepe
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA