GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-08-2023 10:34   Güncelleme : 07-08-2023 11:39

Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özkan Poçulu Vatandaşa Çağrıda Bulundu..

Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özkan Poçulu Vatandaşa Çağrıda Bulundu..

YEREL ESNAF VE SANAATKARIMIZA SAHİP ÇIKMA ZAMANI

Unutulmamalarıdır ki kapanan her işyeri ya dostunuz, ya akrabanızdır. Halkımızın bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.


Anamur  halkı olarak birbirimize destek vererek esnaflarımızın yanında yer alalım. Her sabah akşam selamlaştığımız paramız olmadığında borç istediğimiz veresiye yazdırdığımız cenazemizde düğünümüzde acı günümüzde tatlı günümüzde birlikte olup, omuz omuza verdiğimiz gerektiğinde gözyaşı döktüğümüz yerel esnafımızın yokluğunu yaşamamak için esnafımıza sahip çıkalım ve Anamur’umuzun kazancını dışarıya kaçırmayalım ilçe ekonomimize katkıda bulunalım. Yaz tatili için Anamur’u tercih edenlerde kurumsal marketler yerine  esnafımızdan alışveriş yapmaları esnafımızı desteklemelerini istiyoruz. Yerel esnaflarımız, kendi emeğini ve küçük sermayesiyle çalışıp ailesini geçindirmekte. Büyük çoğunluğu da yanında işçi çalıştırarak istihdam sağlamaktadır.

 Asla unutmayalım ki esnafımız şehir ekonomisinin temelidir. alışverişlerimizi yerel esnafımızda yaparak ilçemize yabancı olan ve işsizliği artırıp ekonomimize balta vuran yabancı sermayeli iş yerlerinden değil de, mahallemizin ışığı, dostumuz, akrabamız ve kendimizden biri olan esnafımızdan yapalım.
 

Bir tarafta elektrik, doğalgaz diğer tarafta girdi maliyetinin en önemli kalemi olan iş yeri kiralarının esnafın belini büküyor. DÜKKAN KİRALARINA  SINIRLAMA GETİRİLMEDİ Dükkan sahiplerinin kira talebini karşılamayan esnafı, iş yerini boşaltmaya zorlanıyor, "İş yeri kiraları belli bir süre sabitlenmeli. Bir tarafta elektrik, doğal gaz faturaları, diğer tarafta iş yeri kiraları. Çağrımız, esnaf işletmeleri ve dükkanları için de yüzde 25 sınırlaması gibi bir uygulamanın getirilmesi için odamızın ve birliğimizin çalışmaları devam ediyor. Yerel esnafın sayısının artmasının ilçe ekonomisine katkı sağlıyor Anamur’a yapılan her yatırım bizi heyecanlandırıyor ancak yerel esnafımızın sayısının artması yerelde ekonominin gelişmesine ve istihdama ayrıca fayda sağlıyor. Bizler Anamur Esnaf Odası olarak yerel esnafın sayısının artmasını destekliyoruz.

Özkan POÇULU

Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı

ve Yönetim Kurulu Üyeleri

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT