SİYASET
Giriş Tarihi : 03-08-2023 18:23   Güncelleme : 03-08-2023 18:31

Başkan Kılınç, Arazi Satışı, Borçlanma ve Doğalgaz'la İlgili Açıklamada Bulundu..

Başkan Kılınç, Arazi Satışı, Borçlanma ve Doğalgaz'la İlgili Açıklamada Bulundu..

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç düzenlediği basın toplantısında Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme gelen ve ardından komisyona sevk edilen arazi satışı konusunun ayrıntılarını basınla paylaştı.

Kamuoyunu meşgul eden asılsız iddialara da açıklık getiren Başkan Kılınç, hesabını veremeyeceğim hiç bir şey yapmadım. Çalışmalarım şeffaftır. Anamurlu hemşerilerime ekonomik, tasarruflu, teknik ve öncelik sırasına göre hizmet etmek için ekibimle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz.” Dedi.

Basın toplantısında Başkan Kılınç'a Belediye Başkan Yardımcıları, Türkan Kasapoğlu, Mehmet Tuğrul ve Mahmut Kara da eşlik etti.

Başkan Kılınç, Arazi Satışı Konusuna Açıklık Getirdi..

Kılınç, Anamur Güneybahşiş mahallesinde yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi için tasisi yapılan arazide 3 kardeşin arazilerinin bulunduğunu, bu 3 kardeşten 1’inin kamulaştırmayı kabul ettiğini, ancak 2 kardeşin ise yerlerini satmak istemediklerini ifade ederek, bu 2 kardeşe de yerlerinin karşılığı olarak yine aynı bölgede bulunan belediyeye ait arazinin takasla verilmesinin araştırıldığını ancak takas konusunun zor olması nedeni ile belediyeye ait arazinin satışa çıkarılması, bu kişilerde yapılan ihalede şartlara uyarak, alabilirlerse almaları ile OSB bölgesinde kendi yerlerini de satmalarının hedeflendiğini ifade etti.

OSB bizim sorumluluğumuzda olmadığı halde Anamur’un gelişmesi, orada kurulacak fabrikalarda Anamurlu hemşehrilerimin iş istihdamı sağlayacağı için, 256 bin lira 1 hisse bedeli ile Anamur belediyesi olarak 6 hisse aldık, ÇED raporu hazırlatılmasının maliyetini , Jeolojik etüt rapor hazırlanması maliyetini, fulton raporu maliyetini, ÇED raporu harç ücretini  belediye olarak karşıladık. Diyen Başkan Kılınç bunları yaparken hep Anamur’un gelişmesine katkı sağlamak için yaptık. Şimdi arazinin satışı konusunda muhalefet karşı çıkıyor ve başkan araziyi satarak yaklaşan yerel seçimde harcayacak diye söylentiler yayıyorlar. Bunlar tamamen asılsızdır. Bizim para ile ilgili en ufak bir art niyetimizin olmadığı herkes tarafından bilinmektedir. Her zaman hesap vermeye açığız.” Diye konuştu.

Tarım kenti olarak Anamur’un çıtayı en üst düzeylere ulaştırdığını kaydeden Kılınç, “bundan sonrasında ilçemizi geliştirmek için OSB’yi tamamlayıp fabrikalar kurarak, limanı açıp gemileri yanaştırarak, 5 Yıldızlı otelleri getirerek kentin gelişmesine katkıda bulunacağız, aynı zamanda işsiz vatandaşlarımız için istihdamı sağlayacağız. “Diye konuştu.

20 Milyon Borçlanma Yetkisi

Ağustos ayı meclisinden oy çokluğuyla kabul edilen 20 milyon borçlanma yetkisine de değinen başkan Kılınç, “Bu yıl içerisinde 2’nci borçlanmayı istedik biz 25 milyon lira borçlandık. Bu 25 milyon liranın 20 milyon lirasını harcadık. Şimdi de 20 milyon lira borçlanma istedik. Peki neden istedik ? Mart ayında asfalt dökmek için kullandığımız bir tanker zift 208 bin lira idi. Temmuz ayında ise bir tanker 365 bin lira asfalt dökümümüze göre haftada 2 yada 3 tanker zivt kullanıyoruz. Asgari haftada 2 tanker alırsak ayda 8 tanker eder, marttan buyana hesap edin. Daha 4 ay asfalt dökeceğiz 4 ayda sadece ziftin maliyeti 11.680 bin lira yapıyor. Borçlanma neden yapıyoruz? Anamur’a hizmet etmek için yapıyoruz. Bunun yanında belediye personelimizden 20 kişi EYT’den emekli oldu. Bunlara toplam 7 milyon lira emekli ikramiyesi ödedik.” İfadelerini kullandı. 

Müracaat oranı % 50’yi geçen Apartmanlara Doğalgaz verilecek..

Kasın Ayına Kadar Anamur’da 6 bin haneye Doğalgaz verileceğinin müjdesini veren Başkan Kılınç, Anamur sokaklarında AKSA firması tarafından doğalgaz iletim hatları çalışmaları hızla devam ettiğini söyleyerek, vatandaşı müracaat etmeye çağırdı. Belediye binasında birim oluşturulduğunu söyleyen Kılınç, Firma temsilcisini çağırarak, müracaat sayısını basına açıklamasını istedi. Firma yetkilisi şu an toplam 6 bin civarında müracaata ulaştıklarını ifade ederek, Anamur’un mahallelerinde vatandaşların evlerine kadar giderek müracaat aldıklarını ifade etti. Başkan Kılınç, müracaatı %50’i aşan apartmanlara doğalgaz verileceğini vatandaşın bir an önce müracaat etmesi gerektiğini söyledi.

Doğalgaz Çalışmalarının yollarda yaptığı tahribatı Anamur Belediyesi tamir edecek..

Başkan Kılınç, “Anamur’da yapılan doğalgaz alt yapı çalışmaları ile ilgili yollardaki tahribatı tamirini Anamur belediyesi olarak biz mecliste sunarak üstlendik. Yoksa bu vatandaşa yüklenecekti. Ama büyükşehir Belediyesi meclise bile sunmadan reddetti. “Yolu bozan firma yapsın dedi.” İfadelerine yer verdi.

Lütfü Özdemir Spor Kompleksi’nin Kiralanması..

Kalınören mahallesinde bulunan Lütfü Özdemir Spor kopleksinin önceki işletmecisi mevcut Kalınören Muhtarının artık işletemeyeceğini ifade etmesi üzerine 2 kez ihale yaptıklarını fakat talep olmadığını ifade eden başkan Kılınç, “Kendilerine ulaşan ve 10 yıl kiralama ile verilirse orada ona göre yatırımlar yapmak istediklerini bize ilettiler. Bizde bakıp araştırdık daha önceden örnekleri var. Tekrar ihaleye çıkartarak verdik çürümeye bırakmak istemedik, mezbelelik olsun istemedik. 3 tane bekçi koysak bize aylık maliyeti 80 bin liraydı bizde kiraya vermeyi daha uygun bulduk. “dedi.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT