GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-06-2023 09:59

5-9 Haziran Dünya Çevre Haftası Dolayısıyla Anamur Sahilinde Çöp Avı Yapıldı..

5-9 Haziran Dünya Çevre Haftası Dolayısıyla Anamur Sahilinde Çöp Avı Yapıldı..

Mersin ili Anamur İlçesi Doğa, park, deniz, Sahil bandı ve dragon parkı çevresinde 5 - 9 Haziran Dünya çevre haftası çerçevesinde denizlerimiz  ve doğal çevrenin korunması, deniz ve iklim değişikliği ilişkisine uygun "temiz deniz, temiz dünya" temasıyla bir etkinlik yapılıp sahilde "çöp avı" na çıkıldı.

40 km. olan Anamur deniz sahilindeki, dağlardaki çeşme başları ve yol kenarlarındaki çöpler Anamur orman işletme müdürlüğü tarafından temizlendi. Etkinlik çerçevesinde temizliği planlanan alanın  son ayağı olan iskele sahili çevre gönüllüsü sivil toplum örgütleri ile el birliği ile gerçekleştirildi. Toplanan tüm çöpler geri dönüşüm görevlilerine teslim edildi.

Etkinlik sonunda orman işletme müdürü İsmail Gübeş tarafından yapılan basın açıklamasında; “Etkinliğin sebebi çevre duyarlılığı  doğaya çöp bırakma geri  dönüşüme destek çık. Geleceğimizi kendi elinle kirletip yok etme. Ücra bir dağ başında bırakacağımız bir çöp bir şekilde denizlerimize ulaşıyor. Bu ulaşım esnasında bilhassa plastikler yıpranıp mikron düzeyde parçacıklara ayrılabiliyor. Onları toplama imkanımız yok. Toplanmayan bu mikron düzeydeki plastikler denizdeki canlılar tarafından besin sanarak tüketilip yaşamını yitirenler olduğu gibi yaşamaya devam edenleri de insanlar tüketip plastiği vücudumuza transfer ediyoruz. Getireceği sağlık sorunlarının izahı mümkün değil. O bakımdan doğaya çöp bırakma, çöpüne sahip çık, geleceğini karatma.” Dedi

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT