GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-03-2024 16:27   Güncelleme : 09-03-2024 18:43

AGC Başkanı Cömertler Güven Tazeledi..

AGC Başkanı Cömertler Güven Tazeledi..

Anamur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zümrüt Cömertler  yapılan olağan genel kurulda üyelerin tamamının oyunu alarak güven tazeledi.  

Emekli Öğretmen ve Anamur Gazeteciler Cemiyeti Sekreteri  Kazım Kılınç’ın başkanlığında, Kamil Cömertler ve Yaşar Yiğit’in katip üyeliği ile oluşturulan  divan heyeti oy birliği içle kabul edildi. 

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda  gerçekleşen genel kurul, divan  oluşumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Günün Anlam ve önemini belirten konuşmayı Anamur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zümrüt Cömertler yaptı.  Anamur Gazeteciler Cemiyetinin kurucu başkanı Rahmetli Turhan Ada’yı rahmetle ya deden Cömertler, bu güne kadar şeffaf bir yönetim anlayışını benimsediğini kaydetti. Cömertler, “ Şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım olarak Bundan sonra da tüm üyelerimizin görüş ve önerilerine açık olacağız. Gerek görüş ve önerileriniz, gerekse projelerinizle cemiyetimizi daha ileriye taşımak için hep birlikte çalışacağız.” Dedi. Cömertler’in konuşmasının ardından yönetim ve denetim kurullarının faaliyetleri okundu ve oy birliği ile kabul edildi.  Tek liste ile yapılan kongrede Zümrüt Cömertler ve yeni yönetim denetim  kurulu üyeleri seçildi.

Açık oylama usulü ile yapılan genel kurulda, Yönetim Kurulu Üyeleri asilde Zümrüt Cömertler, Tahsin Ünlü, Kazım Kılınç, İbrahim Polat ve Hacı Gürbüz getirildi. Yönetim kurulunun yedek listesi, Havva Ulu, Oğuz Erdem, Hüseyin Osma Musa Soğan ve Mehmet Nazlı’dan oluştu. 

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nin denetleme kurulu  ise asil üyeler, Özcan Günger, Dolunay Tandoğan ve Mukaddes Kiriş’ten oluştu.  Genel kurulda  önce 7 olan yönetim kurulu üye sayısı oy birliği ile 5 kişiye düşürüldü.

Genel kurulun sonunda yer alan dilek ve temenniler bölümünde, gazeteciler geçmiş dönemle ilgili görüş, öneri ve eleştirilerini dile getirirken, önümüzdeki dönemde olması gerektiğini düşündükleri taslak projeleri hakkında düşüncelerini dile getirdiler.  Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nin MEİGDER Başkanı Vahap Şehitoğlu’nun önerisi ile Akdeniz Gazeteciler Federasyonu üyesi olduğunu hatırlayan kurul üyesi Kamil Cömertler, “Bu önemli bir yetki alanı. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu, Gaziantep’ten Antalya Kumluca’ya kadar tüm cemiyetlerin üye  olduğu bir yer. Gerek yerel yönetimler, gerekse kamu kurumlarına güçlü öneri ve tavsiyelerde bulunabiliyorlar. Raporlar sunuyorlar. Bu durum, hem ilçeler arası sosyal kaynaşmayı beraberinde getiriyor, gerekse bölgede güçlü bir iletişim ve etkileşimin olmasına vesile oluyor.  Gazeteciler için ise bana göre en önemli çalışması, Federasyon adına konaklama için bir site oluşturma çalışmaları.” Dedi. Federasyon Başkanı Gaye Coşkun ve yönetim kurulunun her türlü fikre ve önerilere açık olmasının bölge için büyük bir şans olduğunun altını çizen Cömertler, Anamur Gazeteciler Cemiyeti olarak federasyonun  etki alanından faydalanarak Anamur’un ilerlemesi ve tanıtımı için önemli atılımlara katkıda bulunabileceğimizin altını çizdi. Genel Kurul birlikte hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT