GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-11-2022 16:41   Güncelleme : 11-11-2022 17:51

AGC Yönetiminden ANTSO Yönetimine Ziyaret..

AGC Yönetiminden ANTSO Yönetimine Ziyaret..

22 Ekimde gerçekleşen olağan kongrede seçimi kazanan ve geçtiğimiz günlerde görevi devralan ANTSO Yönetim kurulu başkanı Mehmet Tuna ve Yönetimine, Anamur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zümrüt Cömertler ve Yönetim Kurulu Üyeleri ziyaret ederek yeni görevlerinin hayırlı olmasını dilediler.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, Anamur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zümrüt Cömertler, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahsin Ünlü, İbrahim Polat, Kazım Kılınç ve Oğuz Erdem katılırken, ANTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Kâşif Tartan, Durmuş Ali Çelik ve Adem Şen, Meclis Başkan yardımcısı İbrahim Çetinkaya da ev sahibi olarak hazır bulundular.

Ziyarette sohbetin konusu,  son günlerde Anamur Muzundaki fiyat istikrarsızlığı olurken , ANTSO Başkanı Mehmet Tuna, üreticilerle ve komisyoncularla toplantılar yaptıklarını belirterek, üretici ile komisyoncu esnafı karşı karşıya bırakan sorunun en önemlisinin arzın talepten fazla olması olduğunu söyledi.

Muzdaki fiyat düşüklüğünde Üretici ilk muhatabı olan komisyoncuya suç bulsa da komisyoncu da üretilen muza bu dönemde talebin az olmasını neden gösteriyor. Öte yandan hem üreticinin hemde komisyoncunun yüksek maliyet kalemleri nedeniyle zor zamanlar yaşadığını ifa eden Tuna Bu tür toplantılara devam edeceklerinin altını çizdi.

Tuna, “Bu konunun direk muhatabı biz olmasak da üretimim Anamur’un kalkınmasına en önemli etken olduğu için oda olarak üzerimize düşen her türlü göreve hazırız.”dedi.

AGC Yönetimi de Anamur’un  muzu ile, çileği ile ve diğer tarım ürünleri ile adından lider konumda söz ettiren bir ilçe olduğunu vurgulayarak, Anamur Gazeteciler Cemiyeti olarak üretimin ve üreticinin yanında olduklarını bu konuda kendilerine düşen her göreve hazır olduklarını ifade ettiler.

Oda başkanı ve yönetimine yeni görevlerinde başarılar dileyen AGC yönetimi misafirperverlikleri için ANTSO başkanı ve yönetimine teşekkür ettiler.

ANTSO başkanı Mehmet Tuna ve yönetimi ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT