GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-10-2023 11:27

AGD'den Filistin'e Yapılan Saldırılarla İlgili Basın Açıklaması..

AGD'den Filistin'e Yapılan Saldırılarla İlgili Basın Açıklaması..

Anadolu Gençlik Derneği Anamur Şubesi tarafından Anamur Eski Cumhuriyet meydanı Çavuşpınrı parkında Aksa tufanı operasyonu ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Anamur Anadolu Gençlik Derneği'nin "Aksa Tufanı Operasyonu" Basın Açıklamasına AGD İlçe yönetimi ve üyeleri, Anamur Sadet Partisi İlçe Başkanı Menderes Bora ve ilçe yönetimi, Anamur Sadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Harun Kara katıldı.
 

Yapılan açıklama şöyle;

İlk Kıblemiz, Haremimiz, etrafı mübarek kılınmış Mescidi Aksa’mız, her gün terörist İsrail ve yahudi işgalciler tarafından düzenlenen baskınlarla taciz ve tahkir ediliyorken, sokaklarda masum siviller kurşuna diziliyorken, on yaşında çocuklar tutuklanıyorken, Gazze’de ambargo ve abluka şiddetini artırmışken, sadece Filistinli kardeşlerimizin değil tüm Müslümanların izzeti hergün, her an çiğnenmeye devam ediyorken, gerçekleşen bu operasyon, yalnız İsrail’e değil, dünyayı kana boğan tüm zalimlere verilmiş bir cevaptır.

Sivil veya asker farketmez, tüm İsrailliler Filistin topraklarında işlenen her suça ve işgale doğrudan ortaktır. Evlerinden kovulan Filistinlilerin mülklerine istilacı böcekler gibi koşuşturarak doluşan genç/yaşlı, kadın/çocuk tüm yahudiler işgalcidir, zalimdir, katildir. Bu kadar zulme ortak olmalarına rağmen Filistin’li kardeşlerimizin büyük bir hassasiyetle merhametli tavırları ortadadır.

Bu mesele bahane edilerek ortaya konulmaya çalışılan algı zalimlerin zulümlerini gölgelemeye çalışmaktadır. On yıllardır, dünyanın her yerinden Filistin’e gelerek ben çalmazsam başka bir yahudi çalacak diyerek Filistin’lilerin hayat hakkını çalan, Kudüs’ün tarihi sokaklarında Filistin’li ninelere saldıran, çocuk yaşlarından itibaren silah eğitimleri alan bir topluluk, sivil değildir. Milis kuvvetlerdir. Katil İsrail bir yandan tüm dünyanın gözü önünde katliamlarına, saldırılarına, asimile çalışmalarına, işgale ve apaçık zulümlerine devam ederken, diğer yandan İslam ülkeleriyle normalleşme adımları atmaktadır. Başta Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır gibi ülkelerin bu adımları atmaları, elinde binlerce Müslümanın kanı bulunan Netanyahu ile yapılan görüşmeler bizleri bu vebale ortak yapmaktadır. Büyük İsrail hayalinden vazgeçmeyen, çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden her fırsatta vahşetini sergileyen, uluslararası sularda 10 vatandaşımızı katleden İsrail’le normalleşmek, işlenen bütün suçlara fiilen ortak olmaktır.

Terör devleti İsrail bir taraftan insanlık ve hukuk değerlerini hiçe sayarak işgal ve yıkımlara devam ederken, normalleşme çalışmalarıyla fiillerini meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Eski Amerikan başkanı Trump döneminde, İsrail’in başkentinin Kudüs olarak ilan edilmesi, yüzyılın antlaşması ve İbrahim antlaşması gibi, özelde Filistin’in genelde İslam dünyası’nın aleyhine olan normalleşme çalışmaları başlatılmıştır. Siyonist lobilerin ve dünyadaki terörün ana merkezi olan ABD ile İslam coğrafyasında yaptıkları katliamlar, işgaller, tecavüzler, sömürü faaliyetleri ayan beyan ortadadır. kafirlerin birbirlerini nasıl desteklediğini görmemek için kör, duymamak için sağır, dertlenmemek için vicdan ve izandan yoksun olmak gerekir. Müslümanların da Filistin davasına gerekli önemi ve önceliği vermesi, tüm maddi olanakların ve manevi desteğin mücahidlerin hizmetine sunulması şarttır. Kudüs ve mescidi aksa için gayret göstermek imanımızın ve insanlığımızın bir gereğidir.

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT