GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-09-2023 10:13   Güncelleme : 12-09-2023 11:49

Amerikalı Dağcı Mark Dickey Bu Gece Yüzeye Çıkartıldı..

Amerikalı Dağcı Mark Dickey Bu Gece Yüzeye Çıkartıldı..

Anamur sınırları içerisinde bulunan Morca Mağarasında araştırma yapmak üzere inen dağcılardan Amerikalı Dağcı Mark Dickey'ni mide rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık bir haftadır yapılan müdahalelerin ardından sağlık durumu stabil hale geldikten sonra bu gece 1:30 sularında ekiplerin zorlu çalışmaları sonucunda bulunduğu yerden sedyeye bağlı olarak çıkartıldı.

Güngören Mahalle Muhtarı Murat Tere’den edindiğimiz bilgiye göre; gece 1:30 sularında ekiplerin zorlu çalışmaları neticesinde bulunduğu 1040 metre derinlikten sedye ile adım adım taşınmasının ardından yine sedyeye bağlanarak yüzeye çıkartılan Amerikalı dağcı Mark Dickey basın mensuplarına kısa bir demeç verdikten sonra helikopter ile Mersin Şehir Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

Mark Dickey'i kurtarmak üzere çeşitli ülkelerde 190 kişilik kurtarma ekipleri bölgeye gelerek yaklaşık bir haftalık bir çalışma sürdürdüler. Mark Dickey'in önce bulunduğu yerde belli bir tedavi süreci uygulanmasının ardından gece saatlerinde bulunduğu yerden çıkartılarak tedavisi tamamlanması için Mersin Şehir hastanesine kaldırıldı.

Amerikalı Mark Dickey'nin Türk ve yabancılardan oluşan 14 kişilik ekip arkadaşlarının ise keşiflerini tamamlayarak önümüzdeki günlerde çıkmaları bekleniyor.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT