GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-06-2023 11:05

Anamuır - Akpınar Yaylasında Su Skandalı..

Anamuır - Akpınar Yaylasında Su Skandalı..

Anamur İlçesine bağlı Akpınar Yaylası'nda şebeke suyu sıkıntısı çeken vatandaşlar isyan etti.

Banyo yapmak için 70 kilometre mesafedeki Anamur merkezine inmek zorunda olduklarını belirten yaylacı vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunarak su sıkıntısının çözülmesini talep etti.

 

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte yaylalara giden Anamurlu vatandaşlar özellikle Akpınar Yaylasında yaşanan su sıkıntısı nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Son yıllarda yaşanan yetersiz şebeke suyu sıkıntısı nedeniyle kişişel temizliklerini bile yapamadıklarını belirten vatandaşlar, yayla nüfusunun henüz %25'inin Akpınar'a geldiğini, sezon tam olarak başladığında su sorununun bir krize dönüşebileceğini belirtti.

Sorunun çözümü için yetkililere defalarca başvuru yapıldığı ancak kalıcı bir çözüm bulunamadığı öğrenilen su krizi ile ilgili konuşan yayla sakinleri Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yaz mevsiminde tankerle su taşıdığını ancak bunun bir çözüm olmadığını belirtti.

Yaylaya 1 hafta önce gittiğini belirten bir vatandaş" Şu anda Akpınar Yaylası'nda nüfusun henüz %25'i geldi. Kurban Bayramı'ndan sonra nüfusun tamamı geldiğinde burada kişi başı yarım litre su ancak düşer. Yetkilileri bu konuda acilen bir çalışma yapmaya davet ediyoruz" dedi.

 

Yaylada esnaflık yaptığını belirten bir vatandaş Şu sıkıntısı nedeniyle iş yerinde gerekli hijyen koşullarını sağlayamadığını ifade ederek "Ben dükkanımın önünü yıkamak istiyorum, suyu açtığımda buradan birisi gelerek suyu neden boşuna harcıyorsun diyerek bize kızıyor. Su bulamadığımız için doğru düzgün temizlik yapamıyoruz" dedi.

 

Akpınar Yaylasına temiz havası ve suyu nedeniyle geldiğini belirten bir başka vatandaş "İnsanlar bu yaylaya havası ve suyu nedeniyle geliyor. Akpınar yaylasının en büyük sorunu su sorunudur. İnsanlarımızın banyo yapmak için Anamur merkezine gittiğini görüyoruz. Bu dönemde insanlara bu mağduriyet yaşatılmamalı" dedi.

 

50 yıldır Akpınar Yaylası'nda esnaflık yaptığını belirten bir vatandaş 10 gündür kafamızı yıkayamıyoruz diyerek isyan etti. Su sorununun çözümü için Mersin Büyükşehir Belediyesine seslenen vatandaş " Belediye bizim yolumuzu yapmayacak suyumuzu getirmeyecekse biz burdan taşınalım o zaman" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Su sorunu nedeniyle kişisel temizliklerini bile yapamaz hale gelen Anamurlu yaylacılar sorunun ortadan kaldırılması için Mersin Büyükşehir Belediyesinden çözüm üretilmesini talep ediyor.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT