GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-12-2022 09:07

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç'tan Ahde Vefa Örneği..

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç'tan Ahde Vefa Örneği..

Milliyetçi Hareket Partili Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç'ın talimatı ile hazırlanan Anamur'da İz Bırakanları Anma Gecesi ve Osman Öztunç Konseri'nde ülkücü camia bir araya geldi.

 

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın ev sahipliğinde, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Yavuz Akgül, Milliyetçi Hareket Partisi Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük, Milliyetçi Hareket Partisi Bozyazı İlçe Başkanı Mustafa Alakuş, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Mehmet Satar, Mahalle Muhtarları ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen programda, ülkücü hareketin ilk yıllarında teşkilatlanmalarda görev alan Anamurlu Ülkücüler anıldı.

 

Hazırlanan belgesel ile harekete emeği geçenlerin hayat hikayeleri ve teşkilatlara verdikleri katkıların anlatıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Hidayet Kılınç; "Ülkücü Hareket, bugünlere kolay gelmedi. Biz bugün bu destana omuz veren merhum dava arkadaşlarımızı anacağız. Acı tatlı hatıralarını yâd edeceğiz. Bu bir vefa gecesidir. Tabi bunların hepsini hatırlamak anmak en büyük gayemizdi. Ancak eğer sehven unutulan ve hazırlanan belgesel filmimizde adı geçmeyenler varsa onları manevi şahsiyetlerinden af diliyoruz. Adını ansak da anmasak da onların bu davaya hizmetleri hak katında zaten muteberdir ve yüce Allah inşallah onları öbür alemde şehitlerle birlikte haşredecektir. O dava erleri ki yarının milliyetçi Türkiye’sine ve nihai hedefimiz olan Turan birliğine yani Kızıl Elmaya giden yola ömürlerini adamışlardı.

Bizlerde aynı gayeye doğru aynı azim ve aynı inançla yürümeye devam edeceğiz" dedi.

 

Programın özellikle Kaplan Düğün Salonu'nda gerçekleştirilmesinin bir amacının olduğunu belirten Başkan Kılınç; "Biliyorsunuz Anamur’da bu mekanın yani Kaplan Düğün Salonu'nun davamız için çok büyük bir önemi var. Buranın mazimizdeki yeri bu programı burada yapmamızı elzem kıldı. Yoksa çok daha geniş bir mekanda da yapabilirdik.

Geçmişte bu salonda andığımız merhum dava arkadaşlarımızla düzenlediğimiz coşkulu programlar hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor" dedi.

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan belgesel filminin izlenmesinin ardından Ülkücü Camianın sevilen sanatçısı Osman Öztunç sahne aldı.

Salonu dolduran kalabalık ülkücü şarkılara coşkuyla eşlik etti.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT