GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-08-2022 11:44

Anamur Belediyesi Köylü Ozan Hüseyin Gümüş Parkını Hizmete Açtı..

Anamur Belediyesi Köylü Ozan Hüseyin Gümüş Parkını Hizmete Açtı..

Anamur Belediyesi, 80’li yıllarda Anamur siyasi hareketine damgasını vurmuş, o günkü MÇP sonrasında MHP hareketinde kurucu üyelik, yöneticilik, milletvekili adaylığı, il Genel Meclis üyeliği gibi bir çok görevler yapan, bir çok yerel gazetede haftalık yazılar yazan, “Sevdalarım” isimli şiir kitabı yazan merhum Mali müşavir Hüseyin Gümüş adına Bahçelievler mahallesine park yaparak Belediye Meclis kararı ile “Hüseyin Gümüş” ismini verdiği parkın açılışını yaptı.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Rüştü Şen Ak Parti Anamur İlçe Başkanı M.Feyzullah Yılmaz, MHP Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen açılış programı bir dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Anamur Belediye İmam Hatipleri  Kerim Toru ve Yalçın Şahin tarafından Kur’anı Kerim okundu ve yapılan duaya hep birlikte amin denildi.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç yaptığı açılış konuşmasında, merhum köylü yazar Hüseyin Gümüş’ün geçmişte vatanı için memleketi için, milleti için bir çok hizmetler yaptığını ifade ederek, bizde Belediye Meclisimizde aldığımız karar ile merhum Hüseyin Gümüş’ün adına yapmış olduğumuz bu Parka verdik. Bu günde siz değerli katılımcılarımızla açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyor. Merhum Hüseyin Gümüş’ü bir kez daha yad ediyorum.” Dedi.

Merhum köylü yazar Hüseyin Gümüş’ün ailesi adına konuşma yapan yeğeni Av. Abdülkadir Gümüş, Amcam Hüseyin Gümüş 46 yıllık kısa yaşamında çok şeyler yaşamış o kadar çok yüreklere dokunmuş ki ölümünden 15 yıl sonra biz bunu her geçen yıl daha iyi anlıyoruz. Diyerek, kendilerine seçimden önce Hüseyin Gümüş ismini bir yerde yaşatmayı planlıyorum diyen Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın ahde vefa göstererek, sonsuza kadar ismini yaşatmak için bu parka Meclis kararıyla ismini verdiğini belirterek, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ve ekibine aileleri adına teşekkür etti.

Bahçelievler mahallesi Muhtarı İbrahim Gümüş de mahallesine yapılan bu hizmetten dolayı teşekkür ederek, Anamur Belediye Başkanı, başkan yardımcıları ve çalışanlarına teşekkür eden kendi yazdığı şiirini okudu.

Anamur –Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, “Ağabeyim merhum Hüseyin Gümüş Turan sevdalısı, Türk İslam sevdalısı genç yaşında üniversite yıllarında inandığı dava için işkenceler görmesine rağmen bu dava için gördüğü eziyetten hayıflanmamış bir insandı.” Diyerek, merhum ağabeyinin yazdığı Turan şiirini okudu.

Hüseyin Gümüş parkı açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar ikramlarda bulunuldu.

 

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT