Anamur Belediyesi, protokol üyeleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini iftar programında bir araya getirdi.
Anamur Belediyesi ev sahipliğinde, Anamur Belediyesi 82 Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa ilçe protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.
İftar yemeğine; Anamur Kaymakamı Kemal Duru, Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Garnizon Komutanı Albay Serhan Güngör, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Özdoğan, İlçe Emniyet Müdürü İdris Doğanay, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı.
“Anamur Belediyesi Herkesin Belediyesidir”
Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Durmuş Deniz, katılımcılara teşekkür ederek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi.
Deniz, altyapı ve üstyapı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve siyasi partilerle uyum içinde çalıştıklarını vurguladı.
“Anamur Belediyesi herkesin belediyesidir” diyen Deniz, hiçbir siyasi ayrım gözetmeden tüm vatandaşlara hizmet ettiklerini ifade etti.
Sahil bandı ve Atatepe’de açılan halk kafeler ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki kent lokantasında her gün yüzlerce vatandaşın ağırlandığını söyledi. Şehir merkezine ek olarak Ören Mahallesi’nde de bir halk kafe açılacağını ve Ramazan Bayramı’nda hizmete sunulacağını açıkladı.
Daha önce çalışmaları duran Rauf Denktaş Parkı’nda düzenleme çalışmalarının yeniden başladığını belirten Deniz, parkın 19 Mayıs’ta açılmasının planlandığını kaydetti.
Geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun yağışlara da değinen Deniz, belediye ekiplerinin gece gündüz çalışarak kapanan yolları ulaşıma açtığını söyledi. İlçenin önemli sorunlarından biri olan yol problemi için Mayıs ayından itibaren asfalt çalışmalarına başlanacağını ifade etti.
Kaymakam Duru’dan Birlik ve Beraberlik Mesajı
Anamur Kaymakamı Kemal Duru ise konuşmasına Ramazan ayını tebrik ederek başladı.
Ramazan’ın rahmet ve bereket ayı olduğunu belirten Duru, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Türkiye genelinde yaklaşık 50 bin muhtar ve binlerce sivil toplum kuruluşunun bulunduğunu hatırlattı.
Bu tür iftar programlarının Ramazan’ın ruhunu daha iyi anlamaya vesile olduğunu ifade eden Duru, toplumun tüm kesimleriyle bir arada olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.
Program, yapılan duaların ardından sona erdi.














































