GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-01-2023 18:07

Anamur Ceza İnfaz Kurumu Kitap Bağış Kampanyası Açılış töreni Gerçekleşti.

Anamur Ceza İnfaz Kurumu Kitap Bağış Kampanyası Açılış töreni Gerçekleşti.

Anamur İlçesinde Ceza infaz kurumu Kitap bağış kampanyası açılış töreni düzenlendi.

Adalet Bakanlığı himayesinde, "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri için Kitap Bağış Kampanyası" açılış töreni gerçekleştirildi.

“Kitap iyileştirir” sloganıyla başlayan bağış kampanyası 15 Ocak 2023 tarihine kadar devem edecek.

Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, Anamur Adliyesi önünde düzenlenen törende eski yada yeni bir kitabın bir hükümlü veya yükümlünün belki de hayatını değiştirebileceğini söyledi.

Anamur protokol üyelerinin de katıldığı kitap bağış kampanyası açılışında konuşan Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, “Adalet bakanlığı ceza infaz ve tevkif evleri Ceza Evleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ceza infaz kurumu kütüphaneleri için Türkiye genelinde  eşzamanlı olarak başlatılan kitap bağış açılış Törenimize hoşgeldiniz.

 

Ceza evlerimizde tutuklu ve hükümlü vatandaşlarımızın can güvenliği, onuru ve sağlığı bizlerin emanetin dedir.  Tutuklu ve hükümlülerimizin cezalarını çekerken ıslah olmaları, cezaevinden çıktıklarında topluma entegre olmuş bir biçimde özgürlüklerine kavuşmaları en önemli hedeflerimizdendir.  Özellikle ceza evlerimizde kitaplar en anlamlı dostlardandır.  Kitapla buluşma insanı topluma ve insanı kendisine yaklaştıran, insanı toplum ve kendisi ile barıştıran,  eğitim sürecinin en önemli unsurlarındandır.  Bu kapsamda kampanya bağışlanacak eski ya da yeni fark etmez! bir kitap belki de bir tutuklu veya hükümlümizin hayatını etkileyecek bu süreçteki olumlu gelişmelerle fayda sunacaktır. Destekleriniz için burada bulunan Hazır una ve desteklerini esirgemeyeceklerine inandığım Anamur ve Bozyazı halkına çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT