GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-02-2023 17:14   Güncelleme : 13-02-2023 18:03

Anamur Depremzedelere Kucak açtı..

Anamur Depremzedelere Kucak açtı..

Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetindeki depremden sonra Anamur halkı el ele vererek, elindeki tüm imkanları depremzedelere seferber etti. Depremin ilk gününde ellerindeki kullanılmamış yardım malzemelerini bölgeye ulaştırmak üzere belediyeye kurumlara ve STK’lara teslim eden, deprem bölgesine gönüllü yardıma koşan Anamur halkı bunun yanında Anamur’un girişinde bulunan yol üstüne stantlar kurarak, bölgeye gelen yada Antalya istikametinde seyreden depremzedelere ücretsiz çorba, ücretsiz çay, ücretsiz giyecek, ücretsiz bebek maması, bezi, kıyafetler  ile güzel bir misafirperverlik sergiliyor.

Anamur Otogar civarında Anamur Belediyesi tarafından depremzedeler için kurulan yardım çadırında deprem bölgesinden gelen vatandaşlara hizmet veriliyor.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, MHP Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük, Anamur Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Satar ve belediye başkan yardımcıları yardım çadırını ziyaret ederek, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileterek, her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduklarını belirttiler.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç şunları söyledi;   “Depremin hemen arkasından bölge için vatandaşlarımızdan yardım malzemesi toplamaya başladık. Vatandaşlarımız sağ olsunlar bu konuya çok güzel bir dayanışma örneği göstererek sahip çıktılar vatandaşlarımızdan gelen gıda, giyim, ısıtıcı, çocuk bezi, maması vb. ürünlerden oluşan 41 tır yardım malzemesini bölgeye ulaştırdık. Bende bizzat deprem bölgesine giderek incelemelerde bulundum Allah yar ve yardımcıları olsun oralar virane olmuş, yine belediyemiz bünyesinden ve vatandaşlardan iş makinaları ve ekipmanı bölgeye sevk ettik.

Depremzedelere Psikolojik destek.!

Burada da depremzedeleri karşılamak onlara sıcak bir çorba, sıcak bir içecek ikram ediyoruz. Burada psikolojik desteğe ihtiyacı olan depremzede kardeşlerimize belediyemizin psikologları tarafından destek veriyoruz. Doktorumuz var. Ayakta tedaviye ihtiyacı olan kardeşlerimize ayakta tedavi hizmeti veriyoruz. İlçemizde kalmak isteyen depremzede kardeşlerimize barınma sağlıyoruz.” diye konuştu.

 

Depremzedeler Korku Dolu Anları Anlattılar..

Depremzede vatandaşlar deprem bölgesiyle ilgili bilgiler verdi. Deprem bölgesinin Televizyonda izlenilenden çok daha ağır olduğunu ifade eden depremzedeler, “evlerimiz yıkıldı, evlerimizin çatıları yerle bir oldu. Bir çok akrabamız hayatını kaybetti. Bizler Canımızı zor kurtardık. Allah razı olsun burada bize Anamur kucak açtı, misafir etti onlara şükranlarımızı sunuyoruz.” dediler.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT