MESAJLAR
Giriş Tarihi : 27-06-2023 12:55

Anamur İlçe Müftüsü Mehmet FİDAN'dan Kurban Bayramı Mesajı..

Anamur İlçe Müftüsü Mehmet FİDAN'dan Kurban Bayramı Mesajı..

Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, Kurban Bayramı mesajında halkımızın bayramını tebrik ederek, “Acıların, hüzün ve salgın hastalığın kuşattığı dünyamızda bayramın neşesini güzelliğini ülkemiz ve insanlık ailesinin her ferdine ulaştırmaya gayret edelim” dedi.

 

Müftü Fidan yayınladığı mesajda şunları söyledi; Allah’ın müminlere rahmet, huzur ve sevinç vesilesi olarak bahşettiği eşsiz zamanlardan biri olan Kurban Bayramına kavuşmanın neşesini ve heyecanını yaşıyoruz.

 

Kurban; Allah’a teslimiyetin, itaat, sadakat ve kurbiyetin sembolüdür. Rabbimize, birbirimize, iyiye, doğruya yakınlaşmayı ifade etmektedir.

 

Bayramlar ise, hayatı sükunet ve huzura dönüştüren, sevgi bağlarımızı güçlendiren paylaşma ve dayanışma günleridir. Birbirimizi hatırlamak, kardeşlik ahdimizi yenilemek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için önemli fırsatlardır.

 

Bayramlar hep beraber yaşanırsa sevinçler çoğalır, gönüller muhabbetle dolar, bütün yeryüzünün neşesi olursa hakiki anlamını bulur.

 

Bu itibarla, bayram vesilesiyle anne-babalarımızın, aile büyüklerimizin, akraba ve komşularımızın gönüllerini ihya edelim. Kimsesiz, yaşlı ve yalnız olanları hatırlayarak bayramın bereketini beraber yaşayalım.

 

Bayrama hasret kalanların; yetim, garip, mazlum ve muhtaçların bayram sevinci olalım. Çocuklarımıza da bayramın coşkusunu yaşatarak onların zihinlerinde kalıcı hatıralar bırakalım.

 

Acıların, hüzün ve salgın hastalığın kuşattığı dünyamızda dil, ırk, renk, kültür, ülke ve coğrafya farkı gözetmeden bayramın neşesini insanlık ailesinin her ferdine ulaştırmaya gayret edelim.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın ve yeryüzündeki bütün Müslüman kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor; bu bayramın barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu , maddi ve manevi hastalıkların sona erdiği bir dünyanın inşasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

 


İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT