GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-04-2023 15:02

Anamur Orman İşletme Müdürlüğünün Açtığı Sergi Hatay’da Depremzede Aileye Yuvaya Oldu..

Anamur Orman İşletme Müdürlüğünün Açtığı Sergi Hatay’da Depremzede Aileye Yuvaya Oldu..

Mersin ili Anamur Orman İşletme Müdürlüğü tarafından açılan sergide Hatay’da depremzede bir aileye yuvaya dönüştü.

 Anamur Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 21 mart Ormancılık günü ve haftasında geliri depremzedelere bağışlanmak üzere açılan "doğada atık yoktur" temalı, "Köklerinde Sanat Var" adlı sergide satıla tablolardan elde edile 90670 gelir ile depremzede bir aileye bağışlanmak üzere Antep’te bir konteyner yaptırıldı.  Konteynerin maliyeti sergiden elde edilenden bir miktar fazla olduğu için geri kalan bölümü de Hatay Orman İşletme müdürlüğünde teşkilat mensupları karşıladılar. Böylece konteyner yaşam alanı haline getirilerek, Hatay’da eşini depremde kaybederek 2 kızı olan dul kalan anneye yuva olarak bağışlandı.   

Eşini depremde kaybeden 2 kızı ile enkazdan sağ çıkarılan Şükran Oktay, Konteyner evine kavuştuğu için gözyaşlarını tutamadı. “Anamur ve Hatay Orman işletme müdürlüklerine bizi bu dar anımızda unutmadıkları için çok teşekkür ediyorum.” diyebildi.

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş  de, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve haftasında depremzedeler adına açtığımız "doğada atık yoktur" temalı "Köklerinde Sanat Var" adlı sergimiz den elde edilen gelirle yaptırdığımız konteyner depremzede sahibine ulaştırılmıştır. Güle güle kullanmasını dileriz.” Diye konuştu.

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT