GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-09-2023 12:45

Anamur Orman İşletmesi FSC Denetiminden Başarıyla Geçti..

Anamur Orman İşletmesi FSC Denetiminden Başarıyla Geçti..

Anamur orman işletme si FSC’li bir kuruluş olması münasebetiyle FSC’ye ( doğal yaşama suya, toprağa , havaya ve insana duyarlı orman yönetim sistemine)  uyumlu orman yönetip yönetilmediği konusunda denetleme geçirdi.

Denetlemede geçer not alan işletme, FSC belgeli olmanın haklı gururunu yaşayan işletme müdürü İsmail Gübeş tarafından, denetlemeye gelen Prof.Dr. Ahmet Sıvacıoğlu’na "doğada atık yoktur" bakış açısı ile orman ürünlerinden yapılmış tablo hediye edildi.

Yapılan tüm çalışmaları bilimsel sebepleri ile anlatan Sıvacıoğlu "Doğaya, havaya, toprağa, suya ve insana duyarlı orman yönetimi" ilkesi ile yapılan işletme çalışmalarını faaliyet faaliyet bilgi aktarımında bulundu. Üretim işleri, silvikültür işleri, inşaat işleri , Orköy kredisi gibi tüm faaliyetler FSC filtresinden geçirildi. Arazide üretim sahasındaki çalışmalardan son bir yıllık her türlü aktiviteleri FSC neslinde değerlendirilerek incelendi.

FSC  konusunda dikkat edilmesi gereken hususların kurum olarak tüm çalışanları uyarıp FSC konusunda uyarıp dikkatli olunması konusunda tartışmalar yapılıp soru cevaplarla sonuçlandırıldı.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT