GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-09-2022 14:33   Güncelleme : 30-09-2022 10:32

Anamur Polisi Motosiklet Sürücüsü Adaylarını İkaz Etti..

Anamur Polisi Motosiklet Sürücüsü Adaylarını İkaz Etti..

Anamur’damotosiklet sürücüsü adayları ikaz edildi.

Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli polis memurları tarafından motosiklet sürücüsü adaylarına, motosikletlerin otomobiller gibi demirden kaportalarının olmadığı ve bu  nedenle motosiklet kullanırken  daha dikkatli olunması gerektiği ,hız sınırlarına uyulmasının önemi ve kavşaklarda daha temkinli olunması gerektiği anlatıldı.

Kask takmanın önemine vurgu yapan Polisler, motosikletlerin teknik özellikleriyle oynanmasının insan hayatını tehlikeye atacağını anlattılar. Motosiklet, bisiklet, motorlu bisiklet ve scooter kullananların gece saatlerinde reflektör olan giysiler giymeleri gerektiği, bu araçlarda kullanımı zorunlu olan kaskın yanında gözleri dış tesirlere koruyacak ve görüşe engel olmayacak renkli ya da renksiz koruma gözlüğü takma şartının getirildiği fakat kaskında koruma gözlüğü olanların bu mecburiyetten istisna oldukları dile getirildi.

Polis memurları tarafından kuralların birer birer anlatıldığı bu bilgilendirme çalışmasında vatandaşın kurallara riayet etmelerinin öneminin altı çizilerek, kuralların gerek yayaların gerek sürücülerin güvenliğinin sağlanmasında ne kadar etkili olduğu örneklerle anlatıldı.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT