GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-01-2023 10:38

Anamur Ticaret ve Sanayi Odasında "rahim ağzı kanseri" semineri düzenlendi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odasında

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası  Rıfat Hisarcıklıoğlu  toplantı salonunda “Rahim Ağzı Kanseri ve Korunma Yöntemleri’  konulu konferans düzenlendi.

Anamur Rotary Kulübü dönem başkanı Sibel Güzel, tarafından düzenlenen konferansta,  konuşmacı olarak, jinekolog uzman Op.Dr.Taner Kafadar katıldı.
 

Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir’in eşi  ve  çok sayıda  kadının katıldığı seminerde, gösterimler  eşliğinde rahim ağzı kanseriyle ilgili katılımcıları bilgilendiren, jinekolog uzman Op.Dr.Taner Kafadar, rahim ağzı kanserinin önlenebilen bir hastalık olduğu belirtilerek korunma yöntemleri ve erken teşhisin önemine vurgu yaptı.
 

Kafadar; “Tarama yöntemleri ve erken tanı alındığında hastalığa bağlı ölüm oranları büyük oranda azaltılabiliyor. Belirtileri gördüğünüz anda hemen bir uzmana başvurun. Günümüzdeki gelişmiş tarama testleri ile bu riski en aza indirebiliyoruz” diyerek erken teşhisin önemine dikkat çekti.
jinekolog uzman Op.Dr.Taner  Kafadar, Tarama test ve işlemlerin basit ve ağrısız olduğunu söyleyerek, erken dönemde başlanılan tedaviyle kesin sonuç alınabildiğini ve başka bir ek tedaviye ihtiyaç kalmadığını ifade etti. İleri aşamada rastlanılan kansere karşı ise kemoterapi ve radyoterapi gibi yöntemlere başvurulduğunu belirten Anamur’lu , kadınlara kontrollerini düzenli yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

Semineri ardından konuşma yapan  Rotary Kulübü Dönem Başkanı Sibel  Güzel, Ocak Ayı Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle Ocak ayının teması olarak  seminer  düzenlediklerini  belirterek, ”Davetimiz üzerine  jinekolog uzman Op.Dr.Taner  Kafadar seminer  verdi. Çok faydalı  bilgiler  edindik. Katılımcılar  adına  kendilerine  teşekkür  ederim. Salonlarını  bizlere  açan  Ticaret Odası Başkanı  Mehmet Tuna ve Yönetim Kurulu  Üyesi Kaşif Tartan’a destekleri için ayrıca  teşekkür ediyorum.” dedi.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT