GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-10-2023 13:51

Anamur ve Bozyazı Antika Araba ve Motor Tutkunları 29 Ekim için bir araya geliyorlar.

Anamur ve Bozyazı Antika Araba ve Motor Tutkunları 29 Ekim için bir araya geliyorlar.

Anamur ve Bozyazı’lı Antika Araba ve Motor tutkunları Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir’i makamında ziyaret ederek 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı etkinliklerinde yer alarak gösteri yapmak istediklerini ileterek fikir alışverişinde bulundular.

Anamur ve Bozyazı’lı Antika Araba ve Motor tutkunları konuyla ilgili yaptıkları açıklamaya göre,

Anamur Kaymakamlığı öncülüğünde yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Anamur ve Bozyazılı Antika Araba Tutkunları bir araya gelerek, Anamur ve Bozyazı içinde araba turu yapmak ve dernekleşmek için fikir alış verişinde bulundular. Kamil Ayhan (Doğa LİMAK), Psikolog Hamit Durna, Ahmet Koyuncu (Foto Rekor), Ender Koyuncu (Art Stüdyo).  Nevzat Deniz (Jeep Restorasyon) ve Batuhan Temel (Anamur 7/24 Tour) bir araya gelerek daha önce Nevzat Deniz ve Ahmet Koyuncu tarafından birkaç kere yapılan Klasik Araba turlarını tekrar canlandırarak öncelikle 29 Ekimi kutlamak sonrasında yerel ve ulusal düzeyde genişleterek, Anamur’un tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini ifade ettiler.

Şu ana kadar 70’in üzerinde araba sahibine ulaştıklarını büyük çoğunluğunun restorasyona uğramış yerel arabalar olduğunu ancak amaçlarının mümkün olduğunca orijinaline sadık kalmış arabaları bulmak olduğunu belirtmişlerdir.  Birkaç tane orijinal Jawa motor kaldığını ifade ederek çoğunluğun bakımsız kaldığını aslında bunların birer tarih olduğunu belirterek Anamur’a ilk gelen traktörü de bulduklarını mümkün olduğunca onu yerel tarihin bir parçası olarak 29 Ekim etkinliğinde sergilemek istediklerini belirttiler.

Kulüp üyeleri yaptıkları yerel inceleme ve araştırmada daha öncesinde birçok Amerikan Klasik arabanın Anamurlu dostların elinde bulunduğunu ancak çocuğunun bakılmayarak ilçe dışına satıldığını veya gönderildiğini üzüntüyle öğrendiklerini ifade etmişlerdir. Kulüp olarak amaçlarının yerelde klasik araba, motor ve araçları gençlere sevdirmeye çalışmak akabinde motor sporları için Anamur’da yerel Off-Road sahası açmak olduğunu bunu sağladıktan sonra Antalya-Mersin arasında tur atan motorcu ve klasik araba tutkunlarını bölgeye çekmek olduğunu söylediler.

Nevzat Deniz daha önce kendisinin “birkaç kere Jeep Safari yaptığını beyan ederek bunların kişisel girişimlerin çok üzerinde eylemler olduğunu mutlaka yerel yönetimler tarafından desteklenmesi gerektiğini”  belirtmiştir. Ahmet Koyuncu “amaçlarının artık bireysel etkinlikten çok yerel ve ulusal düzeyde olmasını sağlayarak Anamur için bir şeyle yapmaları gerektiğini” belirtti.

Kulüp ilk etkinlik olarak Anamur ve Bozyazı’da bulunan klasik araç sahiplerinden birçok kişiye ulaşmış ve 29 Ekim Etkinliğine araç turu olarak katılma sözü almışlardır. Araba tutkunları olarak en güçlü bir biçimde araçları ile sokaklardan geçeceklerini Cumhuriyetin 100. Yılını şanına yakışır bir şekilde kutlayacaklarını belirterek ulaşamadıkları klasik araba ve motor tutkunlarını bu etkinlik için destek vermeye basın aracılığı ile davet etmişlerdir. “29 Ekim özel bir gündür. Devletimizin temelinin atıldığı gün olarak bunu en güzel şekilde kutlamanın tek yolunun mümkün olduğunca çok araç ve çok insan ile katılım sağlamak olduğunu” belirterek araba severleri davet ettiler.

Klasik Araba tutkunlarının hastanede Psikolog Hamit Durna (0532 551 75 08), Foto Rekor Ahmet Koyuncu ve Anamur Sanayide Jeep Restorasyon Ustası Nevzat Deniz ve Anamur 7/24 Tour (Nomia Tur) Batuhan Temele ulaşıp bilgi alabilecekleri duyurdular.

 

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT