GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2024 12:50

Anamur ve Bozyazı'da 1 Ocak Hem Kayak Yaptılar Hem Denize Girdiler..

Anamur ve Bozyazı'da 1 Ocak Hem Kayak Yaptılar Hem Denize Girdiler..

Mersin Bozyazı ilçesinde vatandaşlar, yeni yılın ilk gününde hem denize girdi hem de ilçenin yüksek rakımlı bölgesinde geçtiğimiz günlerde yağan karı fırsat bilerek kayak keyfi yaptı.

Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Mersin’in Akdeniz’e 321 kilometre kıyısı bulunması nedeniyle merkez ve ilçelerinde her mevsim deniz keyfi yaşanıyor. Hava sıcaklığının mevsimin 4-5 derece üzerinde seyretmesini fırsat bilen vatandaşlar da deniz çevresinde günün tadını çıkarıyor. 2024 yılının ilk gününde her yıl olduğu gibi bu sene de Bozyazı ilçesinde denize girme etkinliğini düzenlendi. Bozyazı sahilinde 10.’sunu gerçekleştiren çevreci Turkuaz Grup üyeleri, her sene belirledikleri etkinlik temasını Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmesi sebebiyle "Cumhuriyet" olarak belirledi. Cumhuriyet teması nedeni ile etkinliğe katılanlar ellerinde Türk bayrağı ve üzerinde ‘100. Yıl’ yazılı tişörtler giyerek katıldılar.

Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Bozyazı Turkuaz Grup Lideri Dr. Bahadır Karakoç, çevreci, doğasever ve gezginlerden oluşan Bozyazı Turkuaz grubu olarak Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Gazipaşa gibi Taşelinde yer alan bölgede, turizmin sadece yaz ile sınırlı olmadığını, 365 gün denize girilebileceğini göstermek istediklerini söyledi. Karakoç, "9 Senedir devam ettirdiğimiz, artık geleneksel hale gelen 1 Ocak'ta denize girmeyi, bu yıl 10. Defa gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu etkinliğe başladığımızda belirlediğimiz amacımıza ulaştık, artık bu etkinlik geleneksel hale geldi. İnşallah sonraki senelerde daha da coşkuyla gerçekleşir diye ümit ediyorum” dedi.

“Bu senenin teması Cumhuriyet”

Her etkinlikte bir tema belirlediklerini, bugüne kadar bölge turizmi, muz üretimi ve sorunları, çilek yetiştiriciliği, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid19 pandemisi sebebiyle 'maske, mesafe ve hijyen', dünyayı ve bölgeyi tehdit eden 'kuraklık ve su tasarrufu' ve geçen sene ise çevre kirliliğinin önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması ve atıkların en aza indirilmesi maksadıyla ’sıfır atık’ temasını işlediklerini hatırlatan Karakoç, bu seneki temanın ise Cumhuriyetin 100. yılına denk gelmesi sebebiyle "Cumhuriyet" olarak belirlediklerini kaydetti. Karakoç, "Şimdi hep beraber Akdeniz’in serin kollarına giriyoruz. Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu, hayırlı, gönüllerinize göre bir yeni yıl diliyor, katkı ve destekleri için buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından etkinliğe katkı sağlayan Bozyazı Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Gazeteci Ali Tandoğan’a plaket Bozyazı Turkuaz Grup Lideri Dr. Bahadır Karakoç tarafından verildi. Etkinlikte temsili Nasrettin Hoca ise denize maya çaldı. Halat çekme yarışması yapıldı. Denize giren grup üyeleri, hava sıcaklığının 18 derece olmasına aldırış etmeden Akdeniz’in soğuk sularında kulaç attılar. Sahilde toplanarak denize giren grup üyelerini izleyen vatandaşlar ise bol bol fotoğraf çekti.

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT