15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Anamur Kaymakamlığınca Kaymakam Bilal BOZDEMİR, Garnizon Komutanı Albay Taner TÜKEL, Anamur Belediye Başkanı Durmuş DENİZ, Anamur Cumhuriyet Başsavcı Tanju ÇATLI, Emniyet Müdür V. Namık AZGIT, Jandarma Komutanı Kadir DÖLEK, Ak Parti İlçe Başkanı Burak BULUT ve yönetimi, MHP İlçe Başkanı Av. Mehmet YAYLA, SP Anamur İlçe Başkanı Menderes BORA, STK Temsilcileri, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Selahattin SAYDAM, İlçe Müftüsü Mehmet FİDAN ve Şehidin ailesi katılımıyla Malaklar Mahallesindeki mezarlığında bulunan Şehit Hakan BALTA’nın mezarını ve Şehit Hasan KUŞ’un ailesi ziyaret edilerek Kur’an tilaveti ve dualar edildi.
Yine etkinlik çerçevesinde saat 20.30’da Yeni Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü programı gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlanan program, Kaymakam Bilal BOZDEMİR’in günün anlam ve önemi anlatan konuşmasıyla başlayan programda,
Kaymakam BOZDEMİR; 15 Temmuz 2016 akşamı bundan sekiz yıl evvel hain terör örgütü,terör örgütünün mensupları tarafından bir darbe girişimi gerçekleşmiş, kutsal vatan topraklarımız işgal edilmek istenmiş, istiklalimiz, istikbalimiz ve demokrasimize ve milletin iradesine karşı bir başkaldırı olmuş, tarihe kara bir leke, Türk milleti için karanlık bir gece olmuş, ancak milletimizin büyük bir kahramanlığıyla, fedakarlığıyla, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine halkımız meydanlara, yollara, sokaklara inmiş ve bu hain darbe girişimini bertaraf etmiştir. Bu sebeple böyle bir milletin mensup olmaktan yüce Türk milletinin bir ferdi olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene.” diyerek başladı.
Kaymakam BOZDEMİR, 253 15 Temmuz Şehidimizi ve tüm şehitlerimizi bu özel akşamda Rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve mutluluk diliyorum. O akşam vatanına bayrağına, devletine sahip çıkan Yüce Türk Milletini de tekrar kutluyorum.”dedi.
BOZDEMİR, 15 Temmuz’un bir darbe girişimi olmadığını bir işgal girişimi olduğunun altını çizerek, “Bu işgal girişiminin arkasında kimler olduğunu biliyoruz ve bundan çıkaracağımız çok önemli dersler var! Zannetmeyin ki 15 Temmuz’lar bitecek ve bundan sonra devamı gelmeyecek. PKK terör örgütü ile bizleri uğraştıran ve ülkemizi bölmek isteyen o güçler 15 Temmuzda da bu hainlerle karşımıza çıktılar bundan sonrada başka yöntemlerle yine ülkemizi bölmek, vatanımızı bölmek, milletimizi bölmek isteyeceklerdir. Onun için biz 15 Temmuz’lardan ders çıkartarak, 15 Temmuz’u yaşatarak Şehitlerimizin hatırasına sadık kalarak, onların emanetine sahip çıkarak,15 Temmuz ruhunu hep birlikte yaşatmamız lazım. Yoksa bu hainler başka şekillerde de karşımıza çıkacaklardır.” Diye konuştu.
Program’da sine vizyon gösterimleri, ilahiler, şehitlerimiz için Kur’an ve Mevlit tilaveti yapıldı ve İlçe Müftüsü Mehmet Fidan tarafından Şehitlerimiz için yapılan duaya hep birlikte amin denildi.
Program, 00.13’te sela okunması ile son buldu.