GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-05-2024 15:46

Anamur’da Din Görevlilerine İzcilik Eğitimi Verildi..

Anamur’da Din Görevlilerine İzcilik Eğitimi Verildi..

Anamur İlçe Müftülüğü tarafından Din Görevlilerine yönelik "İzcilik Tanıtım Semineri" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında izcilik faaliyetlerini yaygınlaştırmak, Başkanlık personelini izci lideri olarak eğitmek, çocuk ve gençlere izcilik konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla "İzcilik İş Birliği Protokolü" imzalanmıştı.

Bu kapsamda Anamur İlçe Müftülüğü tarafından Anamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda din görevlilerine yönelik "İzcilik Tanıtım Semineri" düzenlendi.

Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan açılış konuşmasının da; "Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde ülkenin bütün illeri ve ilçelerinde çocuklara, gençlere yönelik etkin ve güzel hizmetler yapıldığını belirterek milli ve manevi duyguların yerleştirilmesinde izcilik faaliyetlerinin katkısının büyük olduğunu" ifade etti.

Müftü Fidan, Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye İzcilik Federasyonu ile imzaladığı protokol çerçevesinde din görevlilerine izcilik faaliyetleri hakkında bilgi vermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bu semineri düzenlediklerini belirtti.

Din görevlilerine izcilik hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş İl DİB - TİF Sorumlusu Zafer Önder ise izcilik faaliyetleri ile gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlak sahibi bireyler olarak yetişmelerini amaçladıklarını söyledi.

İl DİB – TİF(Türkiye İzcilik Federasyonu) Sorumlusu Zafer Önder tarafından verilen seminerde izciliğin tarihçesi, izci kampları, izciliğin dünyada yayılması, izcilik metotları ve izcilerin yaptığı aktiviteler hakkında din görevlilerine bilgiler verildi.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT