GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-07-2023 21:47   Güncelleme : 23-07-2023 11:20

Anamur'da Dr.Devlet Bahçeli Sahil Parkı 2.Etap Açılışı Gerçekleşti.

Anamur'da Dr.Devlet Bahçeli Sahil Parkı 2.Etap Açılışı Gerçekleşti.

Anamur Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Kültür ve Muz Festivali etkinlikleri kapsamında tamamlanan Dr.Devlet Bahçeli Sahil Parkı'nın 2. Etap açılışı dualarla gerçekleşti.

Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altınok, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Siyasi Parti Temsilcileri, Anamur Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Satar, STK Temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve yolcuların çıkması ile gerçekleşti.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç açılış konuşmasında, “Bu gün Burada Dr. Devlet Bahçeli Sahil Parkımızın ikinci etap projesinin açılış töreninde sizlerle bir araya getirdiği bir görünmüş bulunmaktayız. Dört yıl önce göreve geldiğimizde evliliğimizde ihmal edilmiş, zorluklar birikmiş, hiç çözülemez hale gelmiş, bir Anamur'u devralmıştık. Türkiye'nin deniz suyu en temiz 5 sahilinden birine sahip olan ancak sahilleri sazdan oluşan, insanları piknik yapmak için 15 km çevredeki ilçelere yerleşmeyi hiç unutmamamız lazım. Doğru dürüst iş makinaları yoktu, doğru Düzgün aracımız yoktu, kısaca iyi yönetilemeyen bu kentte topyekün bir hizmet seferberliği başlattık, Ekibimizle birlikte yapmış olduğumuz planlama çevresinde dört yıl içinde kendi kendi yeten ilçemizin, çevresini değiştirecek bir hayata geçen bir belediye altyapısını oluşturduk.

Sahil Parkı hakkında bilgiler veren Başkan Kılınç, Sahil Parkının 250 gün içerisinde tamamlandığını belirterek, bu sahil projesinin ikinci etabını tamamlayarak açılış seviyesine getiren tüm ekibime teşekkür ediyorum. İçerisinde bisiklet yolları, yürüyüş yolları, kaykay pisti, basketbol ve voleybol sahası, Anfitiyatro, yeraltı lavaboları ve yeşil alanları bulunuyor. Bu parkı 200 milyon TL üzerinde tutması hesaplanırken biz Anamur Belediyesi olarak kendi imkanlarımız ve kendi personelimizle 35 milyon TL’ye mâl ederek 165 milyon TL tasarruf ederek hizmete sunduk hayırlı uğurlu olsun.”diye konuştu.

Anamur kaymakamı Bilal Bozdemir yaptığı konuşmasında, “bugün burada Dr. Devlet Bahçeli sahil parkının ikinci etap açılışını yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız, hepinizi saygıyla selamlıyorum, ilçemiz tarım kenti olarak ön plana çıkmış olsa da turizmden hak ettiği payı alamamış. Ancak son yıllarda da turizim alanında önemli gelişmeleri hep birlikte yaşıyoruz. Anamuryum Antik Kenti, Mamure Kalesi, Köşekbükü Mağrası ve yaylarıyla tertemiz sahilleri ile aslında çok önemli bir turizm potansiyeline sahibiz ancak bugüne kadar bunu çok iyi kullanamadık. Hep birlikte el ele vererek Anamur’un Tarımda kat ettiği başarıyı Turizmden de alması için mücadele etmemiz gerekiyor.” Diye konuştu.

Dr.Devlet Bahçeli Sahil Parkı 2. Etabın emeği geçen belediyeye ilçe kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanları, meclis üyeleri, STK Temsilcileri ve muhtarlar tarafından Plaket Takdimi yapılmasının ardından Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan tarafından yapılan duaya hep birlikte amin denilerek kuruluşsi alındı.

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT