GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-05-2024 19:35   Güncelleme : 10-05-2024 19:53

Anamur’da “Hayatla Yarışılmaz” Mottosuyla Trafik Etkinliği düzenlendi..

Anamur’da “Hayatla Yarışılmaz” Mottosuyla Trafik Etkinliği düzenlendi..

Anamur İlçesinde Trafik Haftası etkinlikleri Kapsamında, toplumun trafik güvenliği konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla “Hayatla Yarışılmaz” Mottosuyla Trafik Etkinliği düzenlendi.

 

Anamur Ortaokulu ününde trafikte seyreden sürücülere, “ Hayatla Yarışılmaz, Araç kullanırken cep telefonu kullanmayın, İçkili araç kullanmayın, Hız Yapmayın” şeklindeki kurallar hatırlatıldı, sürücülere  broşürler verildi.

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe,  Anamur Kaymakamı Bilal BOZDEMİR, Milli Eğitim Müdürü İlyas MERCAN, Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Necdet ÜNAL, Jandarma Komutanı Kadir DÖLEK, İlçe Emniyet Müdürü Hanifi UMAR, İlçe Müftüsü Mehmet FİDAN, Jandarma ve Polis ekipleri katıldı.

Denetimler sırasında durdurulan araçlardaki sürücüler ve yolcularla bir süre sohbet eden Kaymakam BOZDEMİR, vatandaşlarımıza trafik kurallarına uyulması, emniyet kemeri takılmasının önemini hatırlatarak bilgilendirici broşürler dağıttı.

Kaymakam Bilal BOZDEMİR, “Emniyet Müdürlüğümüzün bir faaliyeti olarak daire amiri arkadaşlarımızla birlikte trafikte sürücülerimizi uyarmak bir farkındalık yapmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Bu yılın sloganı “hayatta yarışılmaz”, sloganın amacı da trafikte hız limitlerini aşmamak, sürücülerimizin hız limitleri içerisinde sürüşlerini gerçekleştirmelerini sağlamak bu amaçla bu etkinliği gerçekleştirdik.”dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nejdet Ünal İse, “Oldukça verimli bir uygulama çünkü, ülkemizde haberlerde sık sık izliyoruz. Her gün bir trafik kazası nedeniyle can ve mal kaybı olmadığı günü görmüyoruz. Bu bizi üzüyor. Bunun temel nedeninin teknik hatalarla da ilgili değil sürücülerin kurallara uymaması ile ilgili olduğunu biliyoruz. Sürücülerimiz eğer kurallara uyarlarsa hiçbir zaman böyle acılı günleri yaşamayız. İnşallah bu konuyu bugünkü etkinlikte bu konuyu pekiştiren bir etkinlik diye düşünüyorum verimli bir etkinlik oldu. inşallah yapılan bu çalışmalar amacına ulaşır ve böylece can ve mal kaybı ile ilgili hiçbir sorun ülkemizde olmaz herkes sağlıklı bir yaşam sürer acıları yaşamayız.” dedi.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT