GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2024 15:12   Güncelleme : 08-03-2024 15:21

Anamur’da Polis Kadınların Gününü Kutlayarak KADES Bilgilendirmesinde Bulundu.

Anamur’da Polis Kadınların Gününü Kutlayarak KADES Bilgilendirmesinde Bulundu.

Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğine bağlı toplum destekli polis memuru tarafından 8 Mart Dünya kadınlar günü  münasebetiyle Anamur genelinde dolaşılarak kadınlarla yüz yüze  görüşmeler yapıldı.

Kadınlarımıza özellikle 6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi kanun en ince ayrıntısına kadar  anlatıldı .

Şiddetin sadece kaba kuvvet ile olmadığı ve şiddetin ekonomik şiddet , psikolojik şiddet , cinsel şiddet  gibi türleri olduğu belirtilerek şiddet karşısında  neler yapabileceği ilçemiz genelinde emekçi kadınlara , ev kadınlarına , iş kadınlarına anlatılarak bu tip durumlarda polis merkezlerine jandarma merkezlerine Cumhuriyet Savcılığı’na  başvuru yapılacağı gibi  İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan KADES aplikasyon uygulamasının  telefona yüklenimi ve sonrasında  kullanımı hakkında en ince ayrıntılarıyla bilgiler verildi.

Kadınlarımıza  sadece 8 Mart‘ta değil  her daim destek olunacağı garantisi verilerek kadınlarımızın sahip olduğu tüm haklar ve imkanlar detaylarıyla anlatıldı. İlçemiz kadınları bilgilendirici uygulamalardan son derece memnun olduklarını  ve devletin gücünü her daim yanlarında hissetmenin huzur ve mutluluğunu dile getirdiler ayrıca bu çalışmaların hız kesmeden devam etmesini istediler.

Anamur’da oynan maçlarda sporcular tarafından “Kadına Şiddet İnsalık Suçudur” yazılı pankartlar açıldı

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT