GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-05-2024 09:23   Güncelleme : 09-05-2024 09:27

Anamurlu Hacı Adayları, Kâbe Maketi Etrafında Temsili Tavaf Yaptı..

Anamurlu Hacı Adayları, Kâbe Maketi Etrafında Temsili Tavaf Yaptı..

Anamurlu Hacı Adayları, Kutsal Yolculuğa Hazır

Anamurlu Hacı Adayları, Kâbe Maketi Etrafında Temsili Tavaf Yaptı

Anamurlu Minik Hacı Adayı, Öğretmen ve Öğrencileri Hayran bıraktı

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen organizasyon kapsamında işlemlerini tamamlayan hacı adayları, il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen uygulamalı hac eğitimleriyle de bilgilendiriliyor.

Mersin Anamur İlçe Müftülüğü tarafından hacca gidecek hacı adayları için "Hac Eğitim Seminerleri" düzenlendi.

Anamur Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen seminer de İlçe Müftüsü Mehmet FİDAN, hac İbadeti ve hacı olma bilinci konularında hacı adaylarını bilgilendirdi.

Haccın meşakkatli ve zor bir ibadet olduğunun altını çizen Müftü FİDAN, Ben şimdiden hacca gidecek hacı adaylarımızın, mebrur bir hac yapmalarını, gidemeyip bekleyen kardeşlerimizin de en kısa zamanda gitmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." diye konuştu.

Din Hizmetleri Uzmanı Fatma FİDAN ise  "Kadınlara Özgü Konular, Mekke ve Medine Ziyaret Yerleri" konularında seminer gerçekleştirdi. 

Kutsal topraklarda hacıların daha rahat ibadet etmelerine yardımcı olmak üzere verilen eğitime katılan hacı adaylarına, Mekke ve Medine'de yapılacak ibadetler ile ihrama girme ve Kabe maketi üzerinden anlatımlar ile tavaf hakkında uygulamalı bilgiler verildi. Hacı adaylarının bu sırada oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

Minik Hacı Adayı Muhammed Altay, sevimli hareketleriyle seminerdeki hacı adaylarının neşe kaynağı oldu.

Ayrıca Hac Eğitim Semineri, Anamur Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda olması nedeniyle Kabe Maketi Etrafında Temsili Tavaf öğretmen ve öğrenciler tarafından da ilgiyle takip edildi

Hacı adayları ise, uygulamalı eğitimin kendilerine büyük katkı sağladığını belirtti.

Seminerin ardından İlçe Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek vatandaşlara valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberi hediye edildi. Seminerin ardından hacı adaylarına menenjit aşısı yapıldı.

Uygulamalı eğitime katılan Anamurlu hacı adayları, 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü Adana Şakirpaşa Havaalanından Medine’ye hareket edecek, vazifelerini eda ettikten sonra 02 Temmuz 2024 tarihinde yurda dönecek.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT