GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-10-2022 09:55   Güncelleme : 10-10-2022 10:14

ANTSO Başkan Adayı Mehmet Oktan Projelerini Açıkladı..

ANTSO Başkan Adayı Mehmet Oktan Projelerini Açıkladı..

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mehmet Oktan düzenlediği basın toplantısında projelerini anlattı.

Düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında projelerini basın mensuplarına açıklayan ANTSO Başkan adayı Mehmet Oktan, Anamur Ticaret ve Sanayi Odasının bölgeye gelecek olan yeniliklere öncülük edeceğini söyledi.

Ticaret Odasına Ambulans..!

Anamur’un coğrafi konumumdan dolayı Anamurlu hastaların zor şartlar yaşadığına dikkat çeken Oktan, göreve geldiği zaman üyelerinin indirimli yararlanması adına bir özel hastane ile anlaşacağını ve Anamur dışına gitmesi gereken acil hastaların naklini gerçekleştirmek için oda bünyesine bir Ambulans ve hatta imkanlar dahilinde Helikopter ambulans temin edeceklerinin müjdesini verdi.

Anamur Tarımını Geliştireceğiz..!

Anamur’da yetişen Tarım ürünlerinin paketleme ve nakil koşulların iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Oktan, Anamur’un bir çok tarım ürününde markalaştığını, ancak markalaşan ürün çeşitliliğinin bir elin parmakları kadar olduğunu ifade ederek, Muz ve çileğe alternatif ürünler eklemenin gerektiğini, Anamur’da daha çok alternatif ürününün yetiştirilerek, yurt içine,  daha iyi paketleme ve sevkiyatla ürünlerin dayanma koşullarının artırılarak dünyanın her yerine ulaştırılması gerektiğini, bunu da kendi dönemlerinde gerçekleştireceklerini ifade etti.

Üyelerimizin Bir çok Teşvik ve hibelerden Haberi Olmuyor..!

Devletin birçok konuda teşvik ve hibe kredileri verdiğini söyleyen Oktan, “üyelerimizin yararlanması gerektiği halde bu hibe ve teşviklerden haberleri olmuyor. Bizim dönemimizde üyelerimize ve Anamur Ticaretinin kalkınması adına bu tür hibe, destek ve teşvik kredilerini araştırarak üyelerimizin hizmetine sunacağız.”

KKTC’ne Feribot seferleri başlatacağız..!

Anamur iskelesi yenilendiği halde ve KKTC’ne en yakın ilçenin Anamur olduğu halde KKTC’ne feribot seferi yok..! Biz gerekli girişimlerde bulunarak feribot seferlerinin yapılmasını Anamur – KKTC arasında ticaret ve turizm seferberliği başlatacağız.

Eğitimde öncü olacağız..!

Eğitim konusuna da değinen Oktan, Eğitime her an destek vereceğiz. Anamur’un eğitim ve kültür seviyesinin gelişmesi adına öncü olacağız. Meslek okullarda okuyan öğrencilerimize mesleki konularda uygulama alanları, stajyerlik imkanları ve kursları oluşturacağız.

Gençlere Sportif Faaliyet Alanları Oluşturacağız.!

Genlerimizin kaliteli ortamlarda vakit geçirebilmeleri için oyun ve spor parkları, faaliyet alanları oluşturarak gelecek nesillerimizin daha iyi yetişmelerine katkı sağlayacağız. 

Mavi Bayraklı Denizi ve Kıyı Şeridimizi Turizme Kazandıracağız.

Anamur ve Bozyazı’nın  Mavi bayrağa sahip denizi ve sahili olduğunu hatırlatan Oktan, elimizde böylesi bir nimet varken biz bunu değerlendiremiyoruz. Biz bu pırlata gibi denizimizi ve kıyı şeridimizi turizme tanıtarak, turizme kazandıracak, ilçemizin turizmden hak ettiği payı almasını sağlayacağız.” Dedi.

Ticaret Odalarının görev ve sorumluluklarından da bahseden Oktan, değerli üyelerimiz bizi tercih eder ve bize destek verirlerse Anamur’un gelişmesi, büyümesi, ticaretten, tarımdan, turizmden hak ettiği payı alması adına gereken her türlü çalışmayı yapacaklarını ifade etti.

En Büyük destekçisi Annesi..!

Düzenlediği kahvaltılı basın toplantısına ekip arkadaşları, dostları, ailesi ve kardeşlerinin yanı sıra destek vermek, yanında olmak amacıyla programa katılan Annesine teşekkür eden Oktan, en büyük destekçisinin annesi olduğunu söyledi.

 

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT